معدنکاران عسل صادر کنند!
معدن کاران ایرانی همواره جزو متهمان اصلی تخریب محیط زیست و نابودی آن بوده و توسعه بخش معدن با فشارهای اجتماعی و موانع قانونی مواجه است زیرا معدنکاوی بهطور مستقیم میتواند به تخریب پوشش گیاهی و خاک منجر شود.
زنبور عسل نه به دلیل تولید عسل بلکه به جهت اینکه بهترین و مطمئنترین منبع برای گرده افشانی محسوب میشود، مورد نیاز طبیعت و تولید محصولات کشاورزی بوده و در کنار سطح کربن تعدادشان جزو موارد مهم در حفظ محیط زیست است اما برخلاف تصور معادن و توسعه معدنی با وجود سهم در تولید گازهای گلخانهای و تخریب پوشش گیاهی و خاک نقش اساسی در نابودی زنبور عسل نداشته بلکه سموم کشاورزی ارزان و بیکیفیت باعث نابودی زیستگاه آن شده که تبعات ویرانگری بر طبیعت به جا خواهد گذاشت.
البته این گفته به منزله عدم تاثیر بخش معدن بر محیط زیست نبوده و به دنبال اتهامزنی به سایر بخشهای تولیدی نیست بلکه هدف شناخت دقیق عوامل مخرب بر طبیعت و اولویتبندی مقابله با آنهاست. در همین رابطه روزنامه روزگار معدن گفتوگویی با مهندس حسین باستانی، عضو اتحادیه زنبورداران و کارشناس حوزه زنبورداری درباره اولویتبندی در مقابله با تهدیدات زیست محیطی انجام دادهاست.
مهندس حسین باستانی عضو اتحادیه زنبورداران ایران در پاسخ به این سوال که سهم معادن ایران در ضربه به صنعت زنبورداری و گردافشانی زنبورها چه میزان است گفت: بر اساس گزارشها و رفرنسها ما تا کنون چیزی در این باره ندیدهایم و مواجه نشدیم مگر پسابهای معدنی که ممکن است منجر به آسیب به آب زبورها و زنبورداری شود و تاثیر مخربی داشته باشد که باز هم چنین چیزی به حدی که آسیب جدی و قابل ذکر بشود نبوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: معادن نیازی نیست برای کمک به زنبوردارها و تامین سرمایه تولید برای جلوگیری از تخریب محیط زیست به این حیطه ورود کنن، همچنین میتوانند با کمک به صادرات محصولات زنبوردارها و حمایت از عرضهکنندگان عسل طبیعی در داخل نقش زیادی در حفظ و حراست از آن داشته باشند تا اینگونه انگیزه کافی در این بخش برای بقا آن ایجاد شود.
این عضو اتحادیه زنبورداران در انتهای این مصاحبه گفت: آسیبی که کشاورزان و باغبان ها به زبورها و زبوردارها با سموم ارزان و بی کیفیت وارد کردهاند بسیار وسیع و گسترده بوده که منجر به اثرات مخرب وسیع بر زنبورداری شده که به بحران زیستمحیطی هم میتواند تبدیل شود. مقابله با این بحران میتواند به کشاورزی، باغبانی و مقابله با اثرات مخرب محیط زیست، بسیار کمک کند.