روزنامه روزگار معدن در گفت‌وگو با بهرام شکوری نمایشگاه معدن ریاض را بررسی کرد:

جای خالی ایران در نمایشگاه معدن ریاض

ما کشور عربستان را به تولید و عرضه نفت می‌شناختیم اما الان با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های جدید این کشور همسایه تبدیل به یک کشور معدنی شده است

جای خالی ایران در نمایشگاه معدن ریاض

نمایشگاه بین المللی معدن ریاض امسال در حالی برگزار شد که تنها خبر رسمی از آن را سفیر ایران در عربستان طی یک پست در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد. با وجود آنکه شرکت‌های بین المللی بزرگی در این نمایشگاه حضور داشتند و این نخستین حضور ایران دراین نمایشگاه بود اما چندان مورد استقبال رسانه‌ها، شرکت‌ها و معدنکاران ایرانی قرار نگرفت و می‌توان از آن به عنوان یک فرصت از دست رفته یاد کرد. با وجود از سرگیری پر شور و حرارت روابط ایران و پادشاهی سعودی اما کماکان می‌توان روابط دو کشور را صرفا روی کاغذ برقرار دانست. عدم صدور آسان روادید و ویزا برای شرکت‌ها و تجار ایرانی توسط دولت پادشاهی سعودی، نبود مبادلات بانکی میان دو کشور، تاثیرپذیری روابط این دو کشوراز روابط ایران با امریکا منجر به آن شده که هر دو کشور به عنوان قدرت‌های اصلی غرب آسیا نتوانند از منافع اقتصادی بزرگی که میتوانند داشته باشند بهره‌مند گردند.

در همین رابطه روزنامه روزگار معدن با بهرام شکوری رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران گفت‌گویی انجام داده است.

 

رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به نحوه اطلاع رسانی این نمایشگاه در ایران و انتقاداتی که درباره آن مطرح شد گفت: اینگونه نبوده که در ایران هیچ اطلاعی ازین نمایشگاه نباشد بلکه ما به فعالان در این حوزه اطلاع دادیم که در عربستان چنین نمایشگاهی قرار است برگزار شود اما گرفتن ویزا و حضور در آن به شدت دشوار بود و حضور در این نمایشگاه هم منجر به همکاری جدی نمی‌شود و از همه مهم‌تر اینکه ما درحوزه  معدن هیچ همکاری با عربستان نداریم

وی در ادامه افزود: عربستان جزو کشورهایی بود که به جهت مسائل سیاسی خیلی با آن ارتباط و مبادلات تجاری نداشتیم و الان هم که روابط میان دو کشور از سر گرفته و بهتر شده است سخت‌گیری‌هایی در اعطای ویزا جهت حضور در رویدادهای مختلف کماکان باقی است.

هرچند سفیر عربستان در اتاق تهران حضور داشته و صحبت‌هایی هم انجام شد اما خیلی این حضورها و از سرگیری روابط دیپلماتیک تاثیری در ارائه روادید و افزایش مراودات تجاری نداشته است و حضور در این نمایشگاه‌ها هم از طرف ما نمی‌تواند تاثیر زیادی در افزایش مراودات و همکاری معدنی بگذارد.

این فعال معدنی همچنین گفت: تنها زمانی همکاری اقتصادی شکل می‌گیرد که به راحتی  ویزا از طرف دولت عربستان صادر شود و در بازار آن ها حضور داشته و معامله بکنیم و محصولات مورد نیازشان را بتوانیم صادر کرده و تبادلات بانکی صورت بگیرد.

در حوزه معدن همکاری‌های متنوع و وسیعی می‌توان با عربستان داشت به طور مثال در صدور بسیاری از محصولات خصوصا سنگ های قیمتی و فولاد و ارائه خدمات فنی مهدنسی که در ایران وجود دارد از جمله در احداث کارخانه و معدنکاری و ... می‌توانیم با طرف سعودی همکاری معدنی داشته باشیم.

شکوری در پایان نیز با بیان اینکه روابط ایران و عربستان بسیار متفاوت با روابط ما با امارات است و از گذشته امارات محلی بوده که دولت آنجا با تجار و دولت ما همکاری داشته است گفت:

ما کشور عربستان را به تولید و عرضه نفت می‌شناختیم اما الان با توجه به سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های جدید این کشور همسایه تبدیل به یک کشور معدنی شده است.

کل ارزش منابع معدنی ایران 1.2 تریلیارد دلار هست اما عربستان در فاصله زمانی کم توانست ارزش مواد معدنی خود را به موازات ما افزایش دهد که هدفش هم چشم‌انداز 2050 و رسیدن به ارزش معدنی سه تریلیون دلاری است به همین دلیل عربستان نمایشگاه‌های زیادی برگزار می‌کند که بسیاری از آن ها در رابطه با سنگ است و بازار عربستان با توجه به پروژه های بزرگ نیاز به مواد معدنی زیاد خواهد شد و این نمایشگاه برای معرفی ظرفیت های معدنی خود و جذب سرمایه گذار خارجی است.

ارسال نظر