معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در مشهد:

پتانسیل سنگ‌آهن، طلا و مس در خراسان‌ حرف اول را در کشور می‌زند

معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان که به استان خراسان‌رضوی سفر کرده است، در جمع خبرنگاران گفت: ایران از نظر پتانسیل معدنی در دنیا دارای جایگاه خاصی است و کشورمان در کمربند کوهزایی آلپ-هیمالیا واقع شده است.

 پتانسیل سنگ‌آهن، طلا و مس در خراسان‌ حرف اول را در کشور می‌زند

دکتر داریوش اسماعیلی، با بیان این‌که این موقعیت مضراتی از جمله بروز زلزله‌های مختلف در سراسر کشور را به دنبال دارد، افزود: وجود پتانسیل معدنی بالا در کشور نیز از مزایای قرارگیری ایران در کمربند کوهزایی است.

وی خاطرنشان کرد: کل کشور و هم چنین خراسان‌های رضوی، جنوبی و شمالی جزو مناطق دارای ظرفیت بالای معدنی است و سنگ‌آهن مجموعه سنگان و طلا و مس موجود در این استان‌ها در کشور حرف اول را می‌زند.

معاون وزیر صمت، عدم تمرکز بر روی اکتشافات را به عنوان مشکل بخش معدن یاد کرد و گفت: ایران با در اختیار داشتن ۲۷/۳ تریلیون دلار از منابع طبیعی شامل نفت، گاز، مواد معدنی، دریا و جنگل در رتبه پنجم دنیا است و بخش معدن کشور حداقل ۱۴۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد؛ ولی تمامی آن چه تاکنون کشف شده و گواهی کشف دریافت کرده حدود ۲۹ میلیارد دلار و حدود دو درصد درون زمین است.

اسماعیلی با بیان این‌که بایستی از تجربه دنیا در این بخش استفاده کنیم، افزود: بایستی از پتانسیل بخش خصوصی استفاده کنیم و برنامه‌هایی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور داریم و بنا داریم سرمایه بخش خصوصی را در سال ۱۴۰۴ با شعار "سرمایه‌گذاری برای تولید" بنا به گفته مقام معظم رهبری و با تاکیدات رییس‌جمهور محترم و نگاه ویژه و رویکرد جدی مقام عالی وزارت صمت در این باره وارد بخش اکتشاف کنیم.

وی، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری را از اهداف پیش‌روی سازمان متبوع خود یاد کرد و گفت: سرمایه بخش خصوصی بایستی وارد بخش اکتشاف شود که برای این هدف رئیس هیات عامل ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت صمت، معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، نماینده‌های بخش خصوصی شامل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و سازمان نظام مهندسی معدن طرحی به جناب آقای مهندس آقای اتابک، وزیر محترم صمت پیشنهاد داده‌اند و ایشان نیز اصرار و تاکید بر استفاده از بخش خصوصی در کلیه فرایندهای اکتشاف معادن دارند و طی یک ماه آینده این طرح اجرایی خواهد شد تا بخش خصوصی با حضور پررنگ خود در عرصه تولید نقش مشارکتی بیشتری ایفا کند.

ارسال نظر