لزوم استفاده بهینه از هوش مصنوعی در عرصه سلامت

مدیر امور پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در اجرای طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه به شکل چشمگیری در حال افزایش است، گفت: بهتر است به جای نگرانی از گسترش این فناوری در حوزه سلامت، به نحوه مدیریت و استفاده بهینه از آن پرداخته شود. مصطفی رضایی طاویرانی روز شنبه درباره کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش افزود: هوش مصنوعی مانند بسیاری از علوم و رشته‌های دیگر که در بخش سلامت بکار گرفته شدند، تقلیدی از توانمندی‌های زیستی است که با فناوری‌های دیگر ادغام شده است.

لزوم استفاده بهینه از هوش مصنوعی در عرصه سلامت

وی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی یک روزه ایجاد نشده است و ریشه‌های هوش مصنوعی را از دوران گذشته تاکنون در فعالیت‌های گسترده‌ای می‌توان یافت. رضایی طاویرانی ادامه داد: ثبت وقایع بر روی حافظه‌های خارج از مغز و بکارگیری ماشین‌های مختلف برای انجام محاسبات، بشر را آماده استفاده از فناوری پیشرفته‌ای کرده است که می‌تواند با سرعت بالا و دقت فراوان وقایع را دریابد و آنها را پردازش کند.

رضایی طاویرانی اظهار داشت: آیا استفاده از ماشین‌آلات راه سازی که هر کدام به جای ده‌ها نفر کار می‌کنند سبب محدودیت در استفاده از آنها شده است؟ آیا استفاده از هواپیماهای نظامی سبب شده است که انسان فناوری پرواز را تعطیل کند؛ یا برعکس با مدیریت صحیح می توان ضمن استفاده از فناوری‌های متداول و جدید، کیفیت زندگی بشر را ارتقا داد و با مدیریت بهینه آنها تهدیدهای احتمالی را به حداقل رساند. مدیر امور پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در اجرای طرح‌های تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه جایگاه مناسب و چشمگیری را به خود اختصاص داده است. این تحقیقات شامل بهینه‌سازی در روش‌های درمانی و تشخیصی در مراحل اولیه و تثبیت هستند. به گفته وی، با جریان روبه رو رشد استفاده از این ابزار قدرتمند انتظار می‌رود که در آینده نزدیک بخش قابل توجهی از تحقیقات دانشگاه متأثر از کاربرد هوش مصنوعی باشد.

رضایی طاویرانی افزود: به نظر می‌رسد به جای نگرانی از گسترش هوش مصنوعی در حوزه سلامت، به نحوه مدیریت آن و استفاده بهینه در بالین و نیز سیاستگذاری در حوزه سلامت پرداخته شود. وی با اشاره به اینکه همیشه امکان استفاده نابجا از فناوری‌های مختلف وجود دارد، افزود: تعریف ضوابط و نیز اعمال نظارت صحیح می‌تواند علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن امکانات و فرصت‌ها در این حوزه، بهره‌وری استفاده از هوش مصنوعی را افزایش دهد.

ارسال نظر