با استقبال بازار قاره سبز از گرافیت مصنوعی

تولیدکنندگان گرافیت مصنوعی در اروپا، از افزودن این ماده به فهرست مواد اولیه حیاتی تهیه شده توسط کمیسیون اروپا مبتنی بر قانون (CRMA) استقبال کرده‌اند اما تاکید دارند که باید اقدامات بیشتری برای رقابت با تولیدکنندگان چینی گرافیت وارداتی به این قاره و تحقق اهداف این قانون وضع شده انجام شود.

با استقبال بازار قاره سبز از گرافیت مصنوعی

روز دوشنبه ۴ دسامبر ۲۰۲۳، کمیسیون اروپا نام گرافیت مصنوعی و آلومینیوم را در فهرست مواد اولیه استراتژیک و حیاتی که در قانون مواد اولیه حیاتی (CRMA) به آن اشاره شده است، اضافه کرد.

روز سه‌شنبه ۵ دسامبر امسال میلادی، سخنگوی کمیسیون اروپا به موسسه «Fastmarkets» گفت: پس از تصویب لایحه افزودن نام گرافیت مصنوعی و آلومینیوم و تبدیل آن به قانون در پارلمان و کمیسیون اروپا، هم‌اکنون این دو ماده به فهرست مواد اولیه حیاتی اتحادیه اروپا اضافه شده‌اند.

این سخنگو در ادامه افزود: با توجه به اهمیت استراتژیک فلز آلومینیوم و همچنین گرافیت مصنوعی برای بخش‌های‌گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر، دیجیتال، دفاعی و فضایی و افزایش حجم تقاضای پیش‌بینی شده برای این دو محصول که از حجم عرضه پیش‌بینی شده فراتر خواهد رفت، سرانجام این دو ماده حیاتی به فهرست مواد اولیه حیاتی اتحادیه اروپا افزوده شدند.

در همین رابطه می‌توان گفت که یکی از دلایل مهم افزوده شدن نام گرافیت مصنوعی به این فهرست، لابی انجمن کربن و گرافیت اروپا (ECGA) است که مقر آن در بروکسل قرار دارد.

کورینا هبستریت، دبیر کل انجمن کربن و گرافیت اروپا (ECGA) ضمن تاکید بر لزوم همکاری با دیگر موسسات وابسته به اتحادیه اروپا و فعالان صنعت گرافیت برای تقویت نوآوری، ارائه شیوه‌های پایدار و توسعه این صنعت در قاره اروپا، به موسسه «Fastmarkets» گفت: این انجمن فعالانه از افزوده شدن گرافیت مصنوعی به این فهرست حمایت کرده است.

وی ادامه داد: برخی دیگر از اعضای این انجمن، از این اقدام کمیسیون اروپا استقبال کرده‌اند و خواستار اقدامات بیشتر برای توسعه این بخش شده‌اند.

روز پنجشنبه ۷ دسامبر امسال میلادی، بورخارد استراوب، مدیرعامل شرکت تولیدکننده مواد‌اند «Vianode» به این موسسه گفت: اروپا باید موضع شفاف‌تری را در رابطه با صنعت گرافیت مشابه طرح‌های حمایتی و نظارتی و ارائه مشوق‌های موجود در امریکای شمالی و برخی کشورهای آسیایی اتخاذ کند تا تولید بومی گرافیت مصنوعی در این قاره سبز تضمین شود.

 

گفتنی است که گرافیت، بیشتر در تولید باتری وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) به کار می‌رود و درحال‌حاضر از این ماده به منظور تولید مواد‌اند فعال که اغلب در چین فرآوری آن صورت می‌گیرد، استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه برای تقویت تولید مواد اولیه حیاتی خصوصا گرافیت مصنوعی به صورت بومی در اروپا، باید در راستای‌گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر، قوانین الزام‌آور و سختگیرانه‌تری وضع شود، خاطرنشان کرد: افزایش تقاضای روزافزون استفاده از برق و باتری، نیاز به گرافیت مصنوعی را دو چندان کرده است.

به گفته گئورگی گئورگیف، تحلیلگر بخش تحقیقات موسسه «Fastmarkets»، اتحادیه اروپا تاکنون در پاسخ به کاهش تسلط چین بر بازار عرضه گرافیت بسیار ضعیف عمل کرده است اما اقدام اخیر این اتحادیه در افزودن نام گرافیت مصنوعی به فهرست مواد اولیه حیاتی اتحادیه اروپا را می‌توان یک اقدام مثبت و یک گام روبه‌‎جلو تلقی کرد.

وی اظهارکرد: سرمایه‌گذاری اخیر دولت چین در تولید گرافیت مصنوعی، نشان می‌دهد که سهم بازار این محصول در حال پیشی گرفتن از سهم بازار گرافیت طبیعی است؛ این موضوع حاکی از آن است حجم تقاضا برای گرافیت مصنوعی در بلندمدت که با کاهش چشمگیری روبه‌رو شده بود، در آینده افزایش پیدا خواهد کرد.

تحلیلگر بخش تحقیقات موسسه «Fastmarkets» در ادامه تاکید کرد: انتظار می‌رود حجم تقاضای گرافیت در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰، از ۵۰۰ هزار تن فراتر رود که تنها در بخش باتری، نیمی از این حجم تقاضا برای گرافیت مصنوعی خواهد بود.

گئورگیف یادآور شد: گنجاندن نام گرافیت مصنوعی در فهرست مواد اولیه حیاتی اتحادیه اروپا، گام مهمی در جهت توسعه زنجیره تامین بومی و کاهش وابستگی کشورهای عضو این اتحادیه به واردات این ماده اولیه حیاتی به خصوص از چین است.

افزایش دسترسی به عرضه پایدار مواد اولیه حیاتی

سخنگوی کمیسیون اروپا بیان کرد: هدف از گنجاندن نام گرافیت مصنوعی در فهرست مواد اولیه حیاتی، تضمین دسترسی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به عرضه ایمن، متنوع، پایدار و مقرون به صرفه این مواد اولیه حیاتی است.

وی اضافه کرد: تولیدکنندگان گرافیت مصنوعی در اروپا، به دنبال کاهش چشمگیر کربن تولیدی خود در مقایسه با مواد تولید شده در چین هستند که به کوره‌های الکتریکی مبتنی بر فرآیند آچسون متکی است.

 

روز جمعه ۸ دسامبر ۲۰۲۳، لور لاتور، سخنگوی شرکت تولیدکننده محصولات کربنی با نام «Tokai Cobex Savoie» به موسسه «Fastmarkets» گفت: اتحادیه اروپا در تلاش است استفاده از فرآیندهای پیشرفته و نوآورانه‌ای که می‌تواند موجب شود میزان دی‌اکسید کربن ناشی از استفاده از گرافیت به کمتر از پنج کیلوگرم به ازای هر کیلوگرم‌اند باتری برسد را افزایش دهد.

در یکی از بندهای قانون مواد اولیه حیاتی مربوط به گرافیت مصنوعی که اخیرا به تصویب کمیسیون اروپا رسیده، بیان شده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰، باید حدود ۲۵ درصد از نیاز سالانه خود به گرافیت مصنوعی را از طریق بازیافت و ۴۰ درصد دیگر را از طریق فرآوری آن تامین کنند.

در همین راستا استراوب عنوان کرد: تعیین اهداف برای فرآوری و بازیافت گرافیت مصنوعی در اروپا، گامی بلند در مسیری درست تلقی می‌شود اما اقدامات حمایتی در این راستا باید افزایش یابد.وی ابراز کرد: شرکت «Vianode» متعهد شده است تا سال ۲۰۳۰، نقشی اساسی در ایجاد تاسیسات تولید گرافیت مصنوعی در مقیاس بزرگ در اروپا و امریکای شمالی ایفا کند.

به گفته لاتور، قیمت‌های پایین کنونی گرافیت، در دسترس بودن گرافیت تولید شده از قراضه‌ها و کاربرد محدود برای استفاده از مواد بازیافتی، مانع از توسعه بخش تولید گرافیت مصنوعی از مواد بازیافتی شده و تحقق هدف تولید این ماده از طریق بازیافت به منظور تامین ۲۵ درصد از نیاز گرافیت مصنوعی کشورهای اروپا را با چالش مواجه کرده است. وی تصریح کرد: تمرکز بر تولید مواد اولیه حیاتی همچون نیکل، کبالت و لیتیوم از مواد بازیافتی، باید علاوه بر مواد اولیه نام برده شده بازیافت گرافیت را نیز شامل شود.

 

 

ارسال نظر