خراسان جنوبی مستعد در بحث معادن

استاندار خراسان جنوبی در شورای معادن استان با اشاره به اینکه سه معدن، کشاورزی و گردشگری سه ظرفیت بالقوه خراسان جنوبیست گفت:برای توسعه اقتصادی و توسعه استان باید توجه ویژه به بخش معدن داشته باشیم.

خراسان جنوبی مستعد در بحث معادن

آقای هاشمی با بیان اینکه سند چشم انداز معدنی براساس برنامه هفتم باید به روز رسانی و تامین اعتبار آن از محل مسئولیت اجتماعی تامین شود افزود: شورای معادن در خراسان جنوبی در هر دو هفته یکباربرگزار می‌شود.

وی با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی گفت: در برخی موارد نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و همکاری مجموعه هایی، چون منابع طبیعی و زیست محیطی هستیم.

استاندار افزود: باید امورات و مشکلات خراسان جنوبی در خود استان حل و قانون هم به نفع تولید کننده و سرمایه گذار تفسیر شود.

اقای هاشمی با اشاره به آمادگی در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ با اولویت معادن گفت: در گذشته تلاش زیاد صورت گرفته که باید ما سرعت کار را بالا ببریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با بیان اینکه در خراسان جنوبی ۸۲۰ معدن وجود دارد گفت: از این معادن، ۴۶۹ معدن فعال و ۳۵۱ معدن غیرفعال است.

جعفری ذخایر قطعی معادن خراسان جنوبی را ۷ هزار و ۵۰۰ میلیون تن عنوان کرد و افزود: مساحت معادن استان، بیش از ۱۵ هزار کیلومتر است که ۱۴ هزار و ۱۸۱ نفر اشتغال را به دنبال دارد.

وی استخراج سالیانه معادن خراسان جنوبی را ۶۰ میلیون تن عنوان کرد و گفت: این معادن تنها ۴ درصد ارزش افزوده خراسان جنوبی را شامل می‌شود و بقیه مواد معدنی به صورت خام فروشی به علت نبود زیرساخت‌ها از استان خارج می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با بیان اینکه ۵۲ ماده معدنی در خراسان جنوبی درحال استخراج است افزود: ۶۰ ماده معدنی شناسایی شده نیز وجود دارد.

دبیر شورای معادن خراسان جنوبی هم در این نشست با بیان اینکه از سال ۹۰ تا سال ۱۴۰۱ در بحث معادن استان، ۳۹۰ پرونده وجود دارد که نه ابطال و نه تمدید شده است گفت: در همین راستا، اداره کل صمت ورود و بحث ابطال را به صورت جد درحال پیگیری دارد.

اریافر افزود: از سال ۹۲ تا به امروز بالای ۳۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معطل در خراسان جنوبی وجود دارد.

وی با بیان اینکه علاوه بر پایش معادن غیرفعال،۳۹۱ پرونده هم تعیین تکلیف شده است افزود: در پایان سال ۱۳۰ پرونده از این پرونده‌های غیرفعال به مزایده گذاشته خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه در سال گذشته،۴۴ پرونده معدنی در خراسان جنوبی صادر شده است گفت: ۳۵ میلیون تن مجموع ذخایر این معادن است.

وی از معرفی بسته سرمایه گذاری در بحث معادن استان خبر داد و گفت: در این بسته سرمایه گذاری، معادن با ذخیره کافی معرفی می‌شود تا سرمایه گذاران تا ۲۰ سال آینده مشکل ذخایر نداشته باشند.

اریافر با بیان اینکه در ۸ ماهه امسال، ۹۶ پروانه اکتشافی صادر شده است افزود: این پروانه ها، زمینه اشتعال ۴۸۱ نفر را فراهم کرده است.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی با اشاره به گزارش سامانه کاداست از معادن استان گفت: براساس این سامانه در ۶ گروه معدنی استان،۳۵۴ معدن غیرفعال وجود دارد، اما با پایش دقیق و عدم درج معادن درحال تمدید یا درحال دریافت پروانه، این آمار تنها ۲۲۱ معدن غیرفعال است و ۲۷ درصد معادن استان را شامل می‌شود.

آریافر با بیان اینکه مزایده یکی از راه‌های توسعه خراسان جنوبی است گفت: از ابتدای امسال، ۲ مزایده برگزار که در مزایده اول ۱۰۴ مورد و در مزایده دوم ۷۷ مورد واگذار و تا پایان سال هم دو مزایده دیگر برگزار می‌شود.

وی خام فروشی مواد معدنی را عمده مشکل معادن استان عنوان کرد و گفت: در مواد معدنی چون، آهن و مس، سنگ، بنتونیت و زغال فرآوری انجام، اما مطلوب نیست و عمده مشکلات نبود زیرساخت هاست.

مدیرکل صمت خراسان جنوبی با بیان اینکه تعامل سرمایه گذار با دولت باید در حوزه معادن وجود داشته باشد گفت: سنگ ساختمان‌سازی یکی از پتانسیل‌های استان است که به دلیل دور بودن از بازار مصرف با مشکلاتی مواجه است.

آریافر بر لزوم درنظر گرفتن ایستگاه حمل بار ریلی در مسیر راه آهن خراسان جنوبی تاکید کرد و افزود: برای رونق به صنعت سنگ استان باید، بار انداز‌هایی در مسیر راه اهن برای رونق سنگ استان ایجاد شود.

ارسال نظر