در پنل تخصصی «کاهش انتشار دی اکسید کربن با احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر» مطرح شد؛

کاهش ۳۰ درصدی تولید کربن فولاد مبارکه تا سال 1410

مهندس فرایند انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه گفت: کاهش ۳۰ درصدی تولید کربن فولاد مبارکه تا سال ۱۴۱۰ برنامه ریزی شده و با تحقق همه طرح‌های در دستور کار ۱.۵ میلیون تن کربن تولیدی فولاد مبارکه از اتمسفر حذف خواهد شد.

کاهش ۳۰ درصدی تولید کربن فولاد مبارکه تا سال 1410

بهنام کاویانی، رئیس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی «کاهش انتشار دی اکسید کربن با احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر» در آخرین روز چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق در غرفه فولاد مبارکه اظهار کرد: امروزه موضوع کربن چالش بزرگی برای دنیا است. گازهای گلخانه‌ای باعث گرمایش جو زمین شده و این شرایط اقلیمی را بر هم زده است.

وی افزود: تمام دنیا به دنبال این هستند که میزان کربنی که در جو اتمسفر اضافه شده و باعث به هم خوردن شرایط اکوسیستمی شده را کاهش دهند، باید توجه داشت که میزان دی اکسید کربن در اتمسفر از ۳۸۰ به ۳۸۰ الی 400 PPMافزایش یافته است و این امر به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، حمل و نقل و توسعه صنایع است.

رئیس محیط زیست شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه مصرف انرژی از مهم‌ترین دلایل افزایش دی اکسیدکرین در اتمسفر است، ابراز کرد: جامعه جهانی به دنبال این است که میزان دی اکسید کربن منتشر شده در هوا را کاهش دهد و روش‌های مختلفی در این زمینه در دستور کار قرار گرفته و هرکس صنعتی متناسب با کار خودش در این زمینه ورود کرده است.

وی ادامه داد: ۷ درصد از دی اکسید کربن تولید شده مربوط به فعالیت‌های صنایع فولادی است که در این زمینه شرکت‌های فولادی ورود کرده‌اند و از تکنولوژی‌هایی برتر و فناوری‌های نوین سعی در کاهش میزان مصرف کربن دارند.

کاویانی با بیان اینکه تاکنون اقدامات خوبی در راستای کاهش انتشار دی اکسیدکرین از سوی شرکت‌های فولادی در جهان انجام شده است، ابراز کرد: فولاد مبارکه نیز در این زمینه ورود خوبی داشته و در ۲ برنامه ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ کاهش کربن را در دستور کار دارد.

وی با تاکید بر اینکه ضروری است هر شرکتی استراتژی کاهش کربن را پیاده سازی کند و هر چه زودتر آن را اجرایی کند، ابراز کرد: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی راهکار بسیار مناسبی است که در نهایت می‌تواند منجر به افزایش تولید انرژی از منبعی پایان ناپذیر باشد که به دنبال آن توسعه استفاده از خودروهای خورشیدی را شاهد خواهیم بود.

تلاش فولاد مبارکه برای دریافت اعتبار کرین

همچنین علی شاطری، مدیرعامل شرکت آرین ستاک اندیش نیز در این پنل اظهار کرد: در دنیا به این صورت عمل می‌شود که همه واحدهای صنعتی و نحوه زیست انسانی از کشاورزی گرفته تا حمل و نقل و صنایع پتروشیمی و شیمیایی و حتی انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه بعد از معاهده پاریس نسبت به کاهش کربن حساس شده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس اعتبار معاهده پاریس در خصوص کربن، هر کشوری مجاز است میزان خاصی از کربن را تولید کند که در این میان سهم کشورهای توسعه یافته و کشوری مانند چین بیشتر است، در این زمینه گواهی کربن نیز تعریف شد که بر اساس این گواهی کشورهایی که پایین‌تر از ظرفیت تعریف شده تولید کربن داشته باشند گواهی کربن دریافت می‌کنند و این گواهی در سطح جهانی با مبالغ کلان قابل خرید و فروش است که به نوعی این اقدام درآمدزایی خوبی تلقی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آرین ستاک اندیش با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷۰ نوع اعتبار کربن وجود دارد، گفت: بعد از معاهده پاریس شرکت انجمن گلوبال کربن کانسیو قطر وارد بازی شد و برای شرکت‌های توسعه یافته این شرایط را فراهم کرد که در ایران این شرایط برای شرکت فولاد مبارکه فراهم شده و به این زمینه ورود کرده است.

وی تصریح کرد: در قالب این شرایط فولاد مبارکه پروژه بزرگ نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی، ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۲۰۰ مگاواتی بادی را در دستور کار قرار داده و در آینده نزدیک می‌تواند با بهره برداری از همه این نیروگاه‌ها گواهی خوبی را دریافت و در بازارهای جهانی حضور جدی‌تری داشته باشد.

برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات

مهدی مولویان، مهندس فرایند انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل گفت: فولاد مبارکه در راستای توسعه پایدار و پیاده‌سازی اقتصاد چرخشی، هدف کاهش ۳۰ درصدی انتشارات کربنی تا سال ۱۴۱۰ و دستیابی به کربن خنثی تا سال ۲۰۵۰ را تعیین کرده است. وی افزود: برای مدیریت بهتر انتشارات، این شرکت برای اولین بار استانداردهای ۱۴۰۶۴ و ۱۴۶۷ را پیاده‌سازی کرده که به محاسبه انتشار گازهای گلخانه‌ای و رد پای کربن محصولات مربوط می‌شود. این ممیزی به صورت معتبر جهانی در حال انجام است و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری به نتیجه برسد.

مهندس فرایند انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: فولاد مبارکه نقشه راهی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تدوین کرده که شامل راهکارهایی مانند کربن کپچر، استفاده از هیدروژن سبز و افزایش سهم قراضه در فرآیندهای فولادسازی است. برخی از این تکنولوژی‌ها هنوز به بلوغ نرسیده‌اند، اما در حال رصد و تجاری‌سازی هستند. همچنین، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

وی اضافه کرد: از پروژه‌های موفق در این زمینه می‌توان به بویلر HRSG در نیروگاه قدیم اشاره کرد که با استفاده از بخار تولیدی، ۴۰ مگاوات انرژی الکتریکی تولید می‌کند و منجر به کاهش ۲۳۰ هزار تنی دی‌اکسید کربن در سال شده است. همچنین، نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی در حال توسعه است که با بهره‌برداری کامل، می‌تواند نزدیک به ۹۰۰ هزار تن دی‌اکسید کربن را کاهش دهد.

مولویان تصریح کرد: فولاد مبارکه همچنین در حال بررسی پروژه‌های نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات است که علاوه بر کاهش تبخیر آب، می‌تواند ۵۰ هزار تن دی‌اکسید کربن را کاهش دهد. در مجموع، این اقدامات به کاهش ۱.۵ میلیون تن کربن تا سال ۱۴۱۰ کمک خواهد کرد.وی گفت: در نهایت، فولاد مبارکه به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه پرداخته و برآورد شده که با فروش کربن کاهش‌یافته در بازارهای جهانی، درآمد خالص این شرکت می‌تواند به ۱۶ میلیون دلار برسد. این همکاری‌ها به بهبود سیستم‌های مدیریتی و افزایش بهره‌وری در تولید کمک خواهد کرد.

ارسال نظر