اقتصاد صنعت برق باید در کشور مورد توجه باشد

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی گفت: اقتصاد صنعت برق باید در کشور مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد، تا زمانی که اقتصاد صنعت برق حل نشود قطعاً در همه حوزه‌ها کار کردن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

اقتصاد صنعت برق باید در کشور مورد توجه باشد

ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی در همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» با بیان اینکه صنعت برق هیچگاه بدون مشکل نبوده است، اظهار کرد: اما توانمندی متخصصان داخلی باعث شده که مشکلات به موقع حل شود و کشور در تنگنا قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه ما در کشور در تابستان با رشد فزاینده مصرف و محدودیت‌های ظرفیتی رو برو هستیم، ابراز کرد: سال‌های سال ما در زمستان مشکلی نداشتیم، ظرفیت نیروگاهی به کفایت داشتیم و مشکلی برای تأمین برق در فصول سرد نداشتیم اما حدود ۲ سال است که درگیر محدودیت‌های سوخت در کشور شدیم.

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که در دنیا ادعا در تولید یک سوخت‌های فسیلی را دارد، گفت: یقیناً صلاحدیدهایی در کشور بوده که محدودیت‌ها ایجاد شود، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵ میلیارد متر مکعب گاز تحویل نیروگاه‌ها شده است، طبعاً سوخت مایع جایگزین سوخت گاز در نیروگاه‌ها شده و فرصت ذخیره سازی در مخازن نیروگاهی را به عبارتی از بخش نیروگاهی کشور گرفته است. وی ابراز امیدواری کرد: با تلاش خوبی که در مجموعه پخش و پالایش کشور دارند انشاالله چند روزه سخت را به درستی بگذرانیم.

اسکندری با بیان اینکه کتابچه زرین افتخارات صنعت برق کشور که هر ورق آن را همه فعالان رقم زدند پر از چالش‌ها و تنگناها بوده و با دست توانای متخصصان این حوزه رفع شده است، اضافه کرد: یقین داریم امسال و سال‌های بعد نیز این اتفاق خواهد افتاد، خانواده بزرگ تولید برق کشور، مجموعه‌های دولتی، مجموعه‌های خصوصی، مالکان، بهره‌برداران، سرمایه‌گذاران همه و همه دست در دست هم داده‌اند که در حوزه تولید برق کشور بتوانیم رکوردی را ایجاد کنیم.

وی گفت: ما سال‌های گذشته قطعاً نگران بودیم امسال نیز در حوزه محدودیت انرژی برای نیروگاه‌های کلاس F با توجه به تولید ۲ هزار مگاوات برق، نگرانی داریم و پیش بینی می‌شود که این محدودیت‌ها برای سال آینده و در فصل پیک جدی‌تر شود.

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه یکی از افتخارات کشور ما این است که توانمندان، نخبگان، اندیشمندان و صنعتگران توانا توانسته‌اند مشکلات صنعت را شناسایی و به موقع حل کنند، افزود: بر این اساس ورود تکنولوژی‌های نوین در کشور با تکیه بر توانمندی‌های داخلی بوده که اتفاق افتاده است، زمانی که نیروگاه‌های کلاس F وارد کشور شد، باور داشتیم که بومی‌سازی این نیروگاه‌ها را خواهیم داشت و در این زمینه مپنا قدم‌های بزرگی را برداشته است.

وی با بیان اینکه امیدوارم از ظرفیت‌های کشور برای رفع تنگناها استفاده کنیم، اضافه کرد: ما در کشور با مشکل سوخت، بحث محیط زیست و بحران آب مواجه هستیم و حوزه نیروگاهی با همه این مشکلات درگیر است و باید برای آینده آنها برنامه مشخصی را داشته باشیم.

اسکندری گفت: اگر نتوانیم از تنوع سوخت در نیروگاه بهره ببریم، هشدارهای جدی را خواهیم داشت و در آینده شرایط سخت‌تری از امروز را تجربه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تا سال گذشته بالای ۹۰ درصد از سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها گاز طبیعی بوده است، اضافه کرد: امسال این عدد تا امروز به حدود ۸۹ درصد بوده است و این نشان می‌دهد که گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در حال کاهش است.

سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه رشد فزاینده مصرف گاز در بخش خانگی را شاهد هستیم، افزود: در این زمینه صنایع و نیروگاه‌ها همواره مشمول محدودیت‌ها می‌شوند که امیدواریم در ادامه با استفاده از ظرفیت‌های فناوری و نوآوری و تکنولوژی‌های نوین این مشکلات برطرف شود.

وی در ادامه با اشاره به چالش اقتصاد صنعت برق در کشور گفت: اقتصاد صنعت برق باید در کشور مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد، تا زمانی که اقتصاد صنعت برق حل نشود قطعاً در همه حوزه‌ها کار کردن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

اسکندری با بیان اینکه امروز با توجه به شرایط تأمین انرژی باعث شده که همه صاحب تصمیم گیران به میدان بی اینند، گفت: مجلس و هیئت دولت به مشکلات صنعت برق روی آورده‌اند و امیدواریم راهکارهای جدی‌تری اتخاذ شود.

وی ابراز امیدواری کرد که این نشست‌های تخصصی و همایش‌ها در همه بخش‌های کشور برگزار شود چرا که مطمئناً راهگشای حل مشکلات کشور خواهد بود.

ارسال نظر