استقبال دولت از کمک برای حل مشکل ناترازی انرژی
رئیسجمهوری با بیان اینکه باید از نظرات متخصصان و کارشناسان برای حل مشکلات کشور از جمله ناترازی انرژی استفاده کنیم، گفت: از هر شخصی که بتواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند، استقبال میکنیم.
مسعود پزشکیان شامگاه دوشنبه (۱۲ آذر) در گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم به موضوع ناترازی انرژی در کشور اشاره و اظهار کرد: ما با ناترازیهای بسیار بدی در حوزه انرژی اعم از آب، برق و گاز مواجه هستیم. سرانه مصرف برق در ایران چند برابر کشورهای دنیاست و نیازمان با تولید همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه ایران از نظر منابع گازی جایگاه بالایی در جهان دارد و نباید امروز با ناترازی انرژی مواجه باشیم، افزود: باید از نظرات متخصصان و کارشناسان برای حل مشکلات کشور از جمله ناترازی انرژی استفاده کنیم. برای حل مشکلات باید بپذیریم که کارشناسان و متخصصان تصمیم بگیرند و راهکار ارائه دهند. هر شخصی بتواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند در دولت استقبال میکنیم.
رئیسجمهوری تصریح کرد: وقتی دولت را تحویل گرفتیم ذخایر گازوئیل و سوخت ما در نیروگاهها سال قبل بیش از ۳ میلیارد مترمکعب بود، امسال بیش از یک میلیارد است و این اگر به ۷۰۰ میلیون مترمکعب برسد دیگر نمیتوانیم سوخت به نیروگاهها بدهیم و اگر مدیریت نکنیم نمیتوانیم به نیروگاهها سوخترسانی کنیم. اگر الان مراقبت نکنیم برای زمستان باید گاز را قطع کنیم.
پزشکیان درباره قیمت بنزین گفت: واقعیت این است که ما با ناترازیهایی در برق، گاز و انرژی، آب و پول و محیطزیست مواجه هستیم که همه در حدی است که میتواند بحران ایجاد کند. تولید برق قرار بود امسال افزایش یابد، اما این اتفاق رخ نداد و نیروگاههای ما کفاف مصرف برق را نمیدهد.
رئیسجمهوری افزود: اگر نتوانیم منابع را برای نسل آینده مدیریت کنیم، زمین سوخته تحویل خواهیم داد. دومین ذخایر گاز جهان را داریم، در جایگاه بالایی قرار داریم چرا باید در این وضع باشیم؟ چون درمان نکردیم. تا آمدیم دست بزنیم گفتند دست نزنید.
پزشکیان با بیان اینکه ناترازی انرژی یک مجموعه است، اظهار کرد: نمیتوانیم پول بازنشسته، گندمکار و کارکنان دولت را بدهیم، در مقابل داریم ۴ میلیارد دلار بنزین وارد میکنیم و با قیمت ۱۵۰۰ تومان میفروشیم. آیا باید این کار را ادامه دهیم؟ این روند نیاز به درمان دارد، اما اینکه این درمان چگونه انجام شود نیاز به کار کارشناسی دارد. باید با نگاه به معیشت و زندگی مردم مداخلات اقتصادی انجام شود. وی تصریح کرد: باید رشد اقتصادی و سرمایهگذاری و تولید را افزایش دهیم و برنامههای اولویتدار داشته باشیم تا بتوانیم ناترازی انرژی را کاهش دهیم.