حرکت چرخ اقتصاد با اتصال به فیبرنوری

بررسی‌ها حاکی از آن است که حوزه ارتباطات ثابت نیاز به توجه ویژه‌تری دارد بنابراین تا زمانی که مشترک به شبکه فیبر نوری متصل نشود، در واقع کاری انجام نشده و چرخ اقتصاد به حرکت در نمی‌آید.

حرکت چرخ اقتصاد با اتصال به فیبرنوری

امروز ارتباطات به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده و چند سالی است تلاش وزارت ارتباطات مبتنی بر این است که یک شبکه پرسرعت، با کیفیت و امن بر مبنای فیبرنوری را برای مردم کشور فراهم کند و بر بستر آن، انواع خدمات متنوع و با کیفیت را ارائه دهد.

درباره لزوم توسعه فیبرنوری اینگونه توضیح داده شده که کابل‌های قدیمی که امروزه در منازل برای انتقال داده‌های اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند و اگرچه شاید به زعم برخی، کاربران عادی اینترنت نیازی به اینترنت با سرعت‌های چند ده مگابیتی نداشته باشند، اما گسترش فناوری به مرور به این سمت حرکت خواهد کرد و همین موضوع لزوم حرکت به سمت فیبر نوری را آشکار می‌کند.   

اجرای این کلان پروژه از همان ابتدای مطرح شدنش سخت و زمان بر اعلام شده اما عزم و اراده وزارت ارتباطات با همراهی همه بازیگران این حوزه قطعی است تا همه شهروندان به تدریج طعم تجربه شیرین سرعت‌های چندصد مگابیتی را تجربه کنند.  

براساس آخرین آمار اعلام شده تاکنون ۷۲۰ شهر مجوز حفاری گرفته اند و در ۳۵۰ شهر عملیات عمرانی آغاز شده است؛ البته در دو سال گذشته بیش از ۱۴ هزار کیلومتر حفاری و داکت گذاری شده که در نهایت ۸ میلیون خانوار تحت پوشش این فناوری قرار گرفته اند.  

بنابراین در سال‌های اخیر به دلیل اهمیت این پروژه قرار شد حساب توسعه شبکه فیبرنوری با سرمایه اولیه هزار میلیارد تومان ایجاد شود موضوعی که اخیرا سخنگوی شورای نگهبان در همین راستا، از تأیید اساسنامه صندوق توسعه فیبرنوری خبر داد.      

از آنجایی که طرح توسعه پروژه فیبرنوری یکی از اولویت‌های وزارت ارتباطات از گذشته تا به امروز بوده است، سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم-  معیار خدمت رسانی دولت چهاردهم در این کلان پروژه را  اتصال اعلام کرده است. وی تأکید کرده است حوزه ارتباطات ثابت نیاز به توجه ویژه‌تری دارد زیرا در قیاس با متوسط کشوری هم پایین‌تر است. زمانی می‌توانیم از «پوشش» مطلوب شبکه ارتباطی صحبت کنیم که مشترک احساس رضایت کند بنابراین تا زمانی که مشترک به شبکه فیبرنوری متصل نشود کاری انجام نشده و چرخ اقتصاد به حرکت در نمی‌آید.   

مسئله‌ای که شرکت مخابرات ایران نیز بر موضوع اتصال تأکید کرده که ظرفیت‌های موجود اتصال خود را مبتنی بر فیبرنوری دنبال می‌کنند. به عبارتی قرار است ظرفیت اتصال هزار تار در روز را طی ۱۶ ماه در ۱۰۷ مرکز مخابرات برنامه‌ریزی شده است.

 برای درخواست فیبرنوری چه‌ کنیم؟

اگر شهروندان برای درخواست فیبرنوری با شماره ۲۰۲۰ یا ۲۰۲۱ مخابرات تماس بگیرند و یک شماره تلفن همراه یا ثابت اعلام کنند، به پارتنرهای فروش اعلام و درصورتی که منطقه مورد نظر در سطح پوشش باشد، فیبرنوری را واگذار می‌کنند و درصورتی که نباشد، مخابرات از منطقه مورد نظر بازاریابی می‌کنند، تا درصورتی که به تعداد ۱۰ متقاضی برسد، بتوانند فیبر بک بن (back bone) را اجرا کنند.  

نکته قابل توجه این است حتی اگر فردی در یک ساختمان درخواست اجرای فیبر داشته باشد، برای آن یک نفر کار انجام می‌شود و سپس برای بقیه اعضای ساختمان بازاریابی می‌شود. هزینه کار هم با اجرای فیبرکشی و مودم حدود سه الی سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اما سرعتی که ارائه می شود سرعت مناسب و بالایی است.     

ارسال نظر