مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان عنوان کرد:

نخبه‌گزینی، راهگشای چالش‌های تولید و صنعت

مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان با مشکلات فراوانی اعم از ناترازی انرژی، تورم، نوسان نرخ ارز و… مواجهند که به اعتقاد ما، تنها راهکار برون‌رفت از وضعیت کنونی به‌کارگیری جوانان نخبه و کارآمد در مدیریت بخش‌های مختلف و استفاده حداکثری از منابع حداقلی خواهد بود.

نخبه‌گزینی، راهگشای چالش‌های تولید و صنعت

مجید رحیمی در گفت‌وگو با فلزات‌آنلاین که در حاشیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در غرفه شرکت دانش پرتو نقش جهان انجام شد، بیان کرد: بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع مختلف به ویژه فولاد از آن جهت حائز اهمیت بوده که به دنبال آن، یک خودباوری ملی در سطح کشور حاصل شده است و جوانان این مرز و بوم با تکیه بر دانش و تجربه بالای خود ضمن توسعه بومی‌سازی در سالیان اخیر، به معنای واقعی ثابت کرده‌اندکه خواستن، توانستن است.

ضرورت صادرات قطعات و تجهیزات بومی‌سازی شده

وی با اشاره به روند صعودی بومی‌سازی طی یک دهه اخیر، مطرح کرد: خوشبختانه سیر روبه‌رشد بومی‌سازی به ویژه در یک دهه گذشته سبب شده است که ما علاوه بر تامین نیاز داخل به انواع تجهیزات و قطعات، بتوانیم حساب ویژه‌ای بر روی صادرات این محصولات، به ویژه قطعات و تجهیزات های‌تک و با تکنولوژی بالا باز کنیم. لازم به ذکر است که تحقق این مهم، علاوه بر ارزآوری برای کشور در این شرایط دشوار اقتصادی، منجر به درخشیدن هرچه بیشتر نام محصولات ساخت ایران در بازارهای بین‌المللی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان ضمن تاکید بر نقش موثر حمایت دولت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از شرکت‌های دانش‌بنیان، عنوان کرد: معتقدیم که اگر نیروهای متخصص و کارآمد بیشتری در تولید و صنعت کشور به عنوان مشاور در بدنه دولت و معاونت علمی و فناوری به کار گرفته شوند، نتیجه مطلوب‌تری در حوزه بومی‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان حاصل می‌شود؛ چراکه در این صورت اعتمادسازی‌های لازم میان شرکت‌های دانش‌بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، حاصل و از هدرفت زمان و پتانسیل‌های موجود جلوگیری خواهد شد تا به دنبال آن بتوانیم در مسیر توسعه بومی‌سازی قطعات و تجهیزات دانشی گام برداریم.

رحیمی در ادامه به اهمیت بومی‌سازی در شرکت دانش پرتو نقش جهان، به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح و برجسته فعال در صنایع فلزی و معدنی اشاره کرد و گفت: شرکت دانش‌بنیان دانش پرتو نقش جهان دستاوردها و نتایج قابل‌توجهی را از طریق بومی‌سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت کشور رقم زده که از جمله آن‌ها می‌توان به قرار گرفتن نام ایران در میان چهار تولیدکننده کریستالیزاتور (قالب مسی) اشاره کرد. این قطعه استراتژیک برای مدت طولانی از طریق واردات تامین می‌شد اما حدود چهار سال است که ما با انتقال تکنولوژی ساخت کریستالیزاتور به کشور، موفق شده‌ایم با تکیه بر دانش متخصصان و کارکنان زبده خود، آن را بومی‌سازی و تولید کنیم تا دیگر وابسته به واردات نباشیم. علاوه‌براین، موفق به بومی‌سازی محصولات ویژه‌‌ و با تکنولوژی بالا همچون لاندر سرباره «LAUNDER»، «KT COOLING»، کولینگ المنت، انواع واتر ژاکرها و… برای کوره‌های فلش مورد استفاده در صنعت مس شده‌ایم و توانسته‌ایم با دستیابی به استانداردهای کمی و کیفی مناسب، نیاز کشور به این قطعات را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه عمده قطعات و تجهیزات بومی‌سازی شده در شرکت دانش پرتو نقش جهان در معادن و کارخانه‌های فولادی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند، مطرح کرد: با وجود تمام پیشرفت‌ها و توسعه‌‌هایی که در حوزه بومی‌سازی و ساخت داخل در کشور حاصل شده است، کماکان نیازمند هموارسازی مسیر توسعه توسط دولت و مسئولان ذی‌ربط هستیم. در حال حاضر نوسان نرخ ارز به شدت عملکرد واحدهای صنعتی و دانش‌بنیان را تحت تاثیر قرار داده است و بر این اساس باید اقدامات لازم و پیشگیرانه جهت کنترل نرخ ارز و نیز تورم صورت پذیرد. از سوی دیگر، ناترازی انرژی امروز به مهم‌ترین معضل پیش روی صنعتگران و شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل شده که امید است تدابیر و راه‌حل‌های مناسب جهت رفع این معضل در سال‌های آتی اندیشیده شود.

نیازمند به‌کارگیری نخبگان در مدیریت کشور هستیم

مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان در همین راستا، ادامه داد: ما معتقدیم مدیریتی کارآمد و نتیجه‌بخش خواهد بود که آشنا با استفاده حداکثری از منابع حداقلی باشد و این مسئله، تنها راه برون‌رفت از وضعیت کنونی است. به علاوه باید بپذیریم که تحقق مدیریت درست و کارشناسانه، جز با حضور جوانان نخبه و متخصص حاصل نخواهد شد که این امر نیز مستلزم اعتماد سیاست‌گذاران و مسئولان به نخبگان و متخصصان است. در غیر این صورت، نمی‌توان نسبت به رفع چالش‌های مذکور امیدوار بود و تغییر چندانی در وضعیت حاکم در بخش‌های مختلف اعم از صنعتی، علمی، پزشکی، کشاورزی و… حاصل نخواهد شد.

رحیمی با تاکید بر اینکه روزهای سختی زیر سایه تورم، نوسان نرخ ارز و عدم ارائه تسهیلات حمایتی پیش روی تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود، یادآور شد: با این وجود ما اقدامات ویژه و مهمی را در راستای توسعه و گسترش نیروی انسانی، تجهیزات و تولید محصولات دانش‌بنیان انجام داده‌ایم و در تلاش هستیم علاوه بر بومی‌سازی و تامین نیاز داخلی صنعت به این محصولات، گام‌های مثبتی را در حوزه صادرات برداریم تا با ارزآوری هرچه بیشتر برای کشور، از هدررفت منابع مالی داخلی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت دانش پرتو نقش جهان همواره با رویکرد بهبود مستمر در مسیر توسعه و جهش تولید محصولات خاص و های‌تک گام برداشته است، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا پایان سال جاری، اهداف توسعه‌ای خود را به مرحله اجرا برسانیم و یک برنامه بلندمدت تا سال ۱۴۰۵ را جهت تحقق این اهداف تدوین کرده‌ایم.  توسعه همه‌حانبه در زمینه‌های مختلف اعم از سالن تولید، تجهیزات و ماشین‌آلات، ساختمان اداری و … را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و تلاش کرده‌ایم از تمام ظرفیت‌های موجود در مسیر توسعه بومی‌سازی بهره ببریم. هدف اصلی ما از بومی‌سازی، تولید محصولات با کیفیت بهتر و طول عمر و کارآیی بالاتر نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی است و به دنبال آن هستیم محصولات بومی‌سازی شده بیشتری را در سالیان بعد روانه بازار کنیم.

مدیرعامل شرکت دانش پرتو نقش جهان در پایان ضمن اشاره‌ به آینده صنعت مس در ایران و جهان، یادآور شد: با توجه به اینکه ذخایر قابل‌‌توجهی از ماده معدنی مس در ایران وجود دارد و افزایش تولید کاتد نیز در دستور کار قرار گرفته است، بنابراین باید هم‌زمان توسعه صنایع پایین‌دستی به منظور افزایش تولید و صادرات محصولات های‌تک و با ارزش افزوده بالا نیز در برنامه قرار بگیرد. باید توجه داشت صادرات کاتد عین خام‌فروشی است که سودآوری چندانی را نیز به همراه ندارد؛ این در حالی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با تولید محصولات مسی و صادرات آن‌ها به بازارهای بین‌المللی، زمینه ارزآوری و سودآوری هرچه بیشتر در بازار داخلی را فراهم کنند که امید است شاهد تحقق این مهم در آینده نزدیک در صنعت مس کشور باشیم.

ارسال نظر