گلایه مدیران فولاد خرمدشت از بازار توافقی ارز

یک مدیر صنعتی معتقد است ایجاد بازار ارز توافقی زیان‌‌‌هایی را به بخش خصوصی وارد کرده است. به عقیده مدیرعامل فولاد خرمدشت تاکستان، دولت ارز نیمایی را حذف کرده و صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات خود را داخل بازار توافقی ارز عرضه کنند و مصرف‌کنندگان ارز (واردکنندگان) باید برای خرید ارز با صادرکنندگان توافق کنند. در این توافق باید برای قیمت ارز سقف و کف تعیین شود، اما تعیین نشده و ارز به صورت آزاد و بر اساس عرضه و تقاضای بازار معامله می‌شود و دولت در آن دخالتی نمی‌‌‌کند.

گلایه مدیران فولاد خرمدشت از بازار توافقی ارز

این مدیر فولادی با اعلام این مطلب در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اظهار کرد: این موضوع با گران شدن ارز موردنیاز برای واردات مواد اولیه تولید، باعث افزایش قیمت محصول نهایی خواهد شد. این در حالی است که میزان عمده ارز در دست دولت بوده و صادرکننده غیردولتی ارز آنچنانی در اختیار ندارد. با توجه به اینکه عمده صنعت نفت، پتروشیمی و فولاد در اختیار دولت قرار دارد، در نتیجه عمده ارز حاصل از صادرات نیز در اختیار دولت است. در نتیجه ایجاد بازار ارز توافقی و افزایش قیمت به نفع دولت بوده و امتیازی برای کسب‌و‌کارهای بخش خصوصی محسوب نمی‌شود.

مجید سعیدیان درباره سایر تاثیرات حذف ارز نیمایی روی تولید‌‌‌کنندگان بخش خصوصی فولاد گفت: بر اساس بخشنامه تقریبا یک سال پیش دولت مبنی بر اینکه ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان در سامانه نیما تحویل داده شود، این بخشنامه به قوت خود باقی بود. تقریبا از دو ماه پیش این زمزمه شنیده شد که قرار است یک بازار ارز توافقی و تجاری ایجاد شود.

وی افزود: همچنین اگر دولت به هر دلیلی عرضه ارز خود را کاهش داد، اختلاف وحشتناکی در بازار پیدا خواهد شد. یا اگر مصرف‌کننده ارز مجبور شد برای خرید کالا ارز بیشتری خریداری کند، این موضوع به افزایش تقاضا برای ارز و افزایش قیمت منجر خواهد شد.

مدیرعامل فولاد خرمدشت تاکستان درباره قطعی و ناترازی برق و تاثیر آن بر تولیدکنندگان فولاد گفت: از اواخر ماه گذشته بدون برنامه‌ریزی برق شهرک‌های صنعتی قطع شد که باعث ایجاد خساراتی برای تولیدکنندگان شد. از ابتدای دی ماه قرار شد این قطعی به صورت برنامه‌‌‌ریزی شده باشد.وی افزود: بر اساس آمار دولتی، کشور در اوج تابستان، مصرف برق ۷۸‌هزار مگاوات را رکورد زد. امروز مصرف برق کشور ۳۵‌هزار مگاوات است و مصرف حدود ۴۰‌هزار مگاوات کمتر از فصل تابستان است. با این حال در فصل زمستان نیز کمبود برق وجود دارد.

 

ارسال نظر