هدیه فولاد خراسان به نسل آینده نیشابور

گام مهم زیست‌محیطی فولاد خراسان

شرکت فولاد خراسان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی شرق کشور در حوزه آب را با سرمایه‌گذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی اجرا می‌کند که می‌تواند هدیه‌ای به نسل آینده شهر نیشابور باشد. از سویی دیگر اجرای این پروژه می‌تواند در تامین نیاز این شرکت فولادی نیز نقش به سزایی داشته باشد.

گام مهم زیست‌محیطی فولاد خراسان

توجه به مسائل زیست‌محیطی یک از ارکان اصلی توسعه پایدار محسوب می‌شود که می‌تواند بازی دو سر برد باشد چرا که هم بخشی از نیاز واحد‌های صنعتی تامین می‌شود و هم گامی در حوزه مسوولیت اجتماعی است که می‌تواند حمایت مردم منطقه را به همراه داشته باشد.

شرکت فولاد خراسان نیز یکی از شرکت‌های مهم شرق کشور است که تلاش می‌کند تا منطقه شرق کشور را به قطب فولادی‌ای تبدیل کند که صادرات به کشور‌های منطقه را افزایش دهد.

نمایش دستاوردهای زیست‌محیطی فولاد خراسان در رویداد بین‌المللی

حال این مجموعه با سرمایه‌گذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی بزرگترین پروژه زیست‌محیطی صنایع در شرق کشور را کلید زده است.

اما این پروژه چیست و چه دستاورد‌هایی به همراه دارد؟

عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ۴۰ هزار متر مکعبی پساب شهری نیشابور، با سرمایه‌گذاری فولاد خراسان در دستور کار قرار گرفته است که بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه فاضلاب شهری در میان شهرستان‌های غیرمرکز استان در خراسان رضوی است و در کنار تصفیه خانه قدیمی این شهر در جاده نیشابور-عشق‌آباد احداث می‌شود.

قرار است پس از اتمام پروژه و بهره‌برداری از آن، سالانه تا ۱۴ میلیون متر مکعب آب جمع‌آوری شده توسط شبکه فاضلاب، مجددا بازچرخانی شده و قابلیت مصرف دوباره در صنایع و کشاورزی را خواهد یافت. این بازچرخانی سه مرحله اصلی دارد، «احداث شبکه جمع‌آوری»، «احداث تصفیه‌خانه» و «ایجاد خط انتقال».

فولاد خراسان با بهره‌برداری از این پروژه گامی مهم در حفظ محیط زیست نیشابور بر می‌دارد چرا که فرونشست امروز به بحرانی جدی در دشت‌ها و شهر‌های ایران است. متاسفانه ایران با نرخ فرونشست سالانه بیش از ۱۰ سانتی متر در ۱۴ استان، رکورددار جهان در این موضوع محسوب می‌شود. این در حالی است که استان خراسان در جدول فرونشت‌ها جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است. درواقع نرخ فرونشست زمین در ایران ۴۲ برابر میانگین جهانی است.

حالا این اقدام می‌تواند گامی بسیار مهم در مسیر جلوگیری از فرونشست باشد. اما این تنها دستاورد برای فولاد خراسان نخواهد بود. اجرای این پروژه در تامین آب مورد نیاز این واحد صنعتی نیز موثر خواهد بود. بر اساس اطلاعات ارائه شده این مجتمع سالانه حدود ۵ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند. البته این مجتمع با اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف آب، موفق به کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در فرآیند‌های تولید خود شده است. حال با اجرای پروژه بازچرخانی آب، بخشی از نیاز فولاد خراسان تامین می‌شود. درواقع اجرای این پروژه میزان برداشت آب از سد را برای فولاد خراسان کاهش می‌دهد.

اما در کنار این موضوع اتفاق مهم دیگر ذخیره‌سازی منابع آب برای نسل آینده نیشابور است. بحران آب در سال‌های اخیر به سرعت در حال تشدید است. حال اجرای این پروژه می‌تواند هدیه‌ای ارزشمند به مردم نیشابور باشد. این شهر در مساله آب با چالش‌هایی همراه است از جمله مسائلی نظیر خشک شدن چاه ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و تغییرات اقلیمی که از دلایل اصلی این بحران به حساب می‌آیند.

حال اجرای این پروژه می‌تواند خبر خوشی برای مردم این منطقه باشد. همچنین این شرکت امیدوار است که مصرف بهینه آب و بازچرخانی پساب، هدیه مناسبی از سوی خانواده بزرگ فولاد خراسان به نسل آینده نیشابور و گامی موثر در تعادل بخشی به دشت و محیط زیست نیشابور باشد.

ارسال نظر