ضرورت تغییر روشهای تامین مالی قانون جهش تولید مسکن و اهمیت افزایش سرمایه بانک مسکن

نقش کلیدی مجلس در گذر از بحران کمبود سرمایه

تامین مالی ساخت 4 میلیون مسکن ملی در برنامه هفتم توسعه , به 3 هزار همت اعتبار نیاز دارد و اثربخشی برنامه های " مسکن در استطاعت " به عوامل مختلفی وابسته بوده که تامین نشدن هرکدام از عوامل , تحقق اهداف مسکن ملی را با چالش مواجه کرده است .

نقش کلیدی مجلس در گذر از بحران کمبود سرمایه

ساخت مسکن با چالش های مداومی همچون محدودیت های بودجه، مسائل کیفی و نیاز به تعادل بین عرضه و تقاضای رو به رشد , مواجه است اما ضرورت اصلی و در حال حاضر کشور دسترسی خانواده های کم درآمد و متوسط به شرایط زندگی امن در خانه ای ایمن و پایدار با سقفی محکم بوده که در این مقطع و برهه زمانی نقش مجلس شورای اسلامی بارز و برجسته است .

اول: استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی:

بخش خصوصی برای تامین منابع مالی ساخت مسکن راهکار دارد، مشارکت بخش خصوصی در ساخت مسکن محدود به ساخت و ساز نبوده و این بخش با در اختیار گرفتن زمین های تجاری یا مسکونی ، تهاتر و مشارکت می تواند نقش بسزایی در تامین مالی پروژه های مسکن برعهده بگیرد که می بایست ساز و کارهای آن تامین شود.

دوم: تغییر روشها و ساختارها:

در دولت چهاردهم روش های جدیدی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مورد توجه قرار گرفته که می توان از میان آنها به استفاده از ظرفیت بازار سرمایه ، بازطراحی صندوق های ملی مسکن و زمین و یا املاک و مستغلات و حتی تغییر ساختار شرکت های سرمایه گذاری در بخش مسکن اشاره کرد.

سوم: مشارکت اصناف و بانکها:

هدایت بانکها و اصناف و تعریف پروژه ها براساس مدل های بانکی در طرح جهش تولید مسکن با ارائه پیشنهاد از طریق سرمایه گذاران بانکی یا اتحادیه ها و اصناف و انجمن ها با مشارکت بانکها می تواند به طرح تولید مسکن شتاب ببخشد.

چهارم: راهبرد اصلاح قانون:

باید قوانین تامین مالی نهضت ملی مسکن بازنگری و اصلاح شود که در این خصوص رفع موانع و تعاملات بین دستگاهی بسیار ضروری بوده و مجلس شورای اسلامی نیز در این میان نقشی برجسته دارد

پنجم :افزایش سرمایه بانک مسکن به عنوان تخصصی ترین بانک در حوزه ساخت و ساز و کنترل و مهار تورم مسکن :

پیشرفت فیزیکی پروژه های نهضت ملی مسکن رابطه صد در صد مستقیم به تزریق تسهیلات بانکی دارد و از طرفی پایین بودن قدرت خرید مردم و واریز ضعیف و با فاصله های زمانی زیاد وجوه مالی مردم, پیشرفت این پروژه ها را با چالش مواجه کرده است . کم هزینه ترین راهکار برای تحقق برنامه هفتم در بخش مسکن تامین مالی و افزایش سرمایه بانک مسکن است , بانک مسکن سالهاست که پیشران ساخت و ساز بوده و مطابق آمارهای بانک مرکزی عملکرد 17 بانک در خصوص پرداخت تسهیلات مسکن صفر بوده است و با اینکه از سال 1400 قانون جهش تولید به بانکها ابلاغ شده هنوز تعداد زیادی از بانکها از دادن تسهیلات و عقد قرارداد در خصوص نهضت ملی مسکن واهمه دارند اگر سرمایه بانک مسکن بیشتر شود و این امر توسط نمایندگان انقلابی مجلس به تصویب برسد شاهد افزایش چشم گیری در پیشرفت پروژه های نهضت ملی خواهیم بود .

ارسال نظر