روزگار معدن بررسی کرد
عملگرایی راه نجات وزارت صمت
این روزها در حالی به معرفی وزرای دولت چهاردهم نزدیک میشویم که در اقدامی ارزشمند، مسعود پزشکیان رئیس دولت به مشورت جمعی و گزینش فردی خبره باور دارد و این نقطه عطفی برای چشمانداز روشن اقتصاد است.
در شرایطی که زمزمههایی از انتخاب و معرفی افراد بعضا نظامی یا صرفا تئوریمحور برای سکانداری وزارت "صمت" به گوش میرسد، نگرانیهایی خودنمایی میکند که مبادا حال صنعت و معدن و تجارت کشور بدتر شود.
انتخاب وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از مهمترین تصمیمات دولت است که تأثیر بسیاری بر اقتصاد کشور دارد. فردی که بر مسند وزیر صنعت، معدن و تجارت تکیه میزند باید تجربه تخصصی، دانش فنی و توانمندی بالایی در این حوزه داشته باشد تا بتواند چالشهای این حوزه را همانند دولت یازدهم و بخشهایی در دوازدهم به خوبی شناسایی و راهبری کند.
آقای رئیس جمهور، وزیر صمت باید فردی توانمند و متخصص باشد تا ضمن ارائه راه حل متناسب با معضلات فعلی کشور، عملگرایی را سرلوحه کار خود قرار دهد و اقتصاد کشور را از این وضعیت وخیم که تأثیر بسزایی در معیشت مردم دارد، برهاند.
اهمیت انتخاب وزیر متخصص و عملگرا:
1. **توسعه صنعتی:** وزیر صمت باید قدرت برنامهریزی و اجرای سیاستهای توسعه صنعتی را داشته باشد تا بتواند صنایع مختلف را به سمت رشد و توسعه هدایت کند.
2. **مدیریت منابع معدنی:** توسعه معادن و صنایع معدنی در دولت یازدهم و دوازدهم عملکرد درخشانی داشتند و این حوزه به اقتصاد کشور در زمان تحریم کمک قابل توجهی داشته است. به همین دلیل وزیر صمت باید توانایی مدیریت بهینه منابع معدنی را داشته باشد و از استخراج و بهرهبرداری صحیح آنها اطمینان حاصل کند.
3. **تجارت بینالمللی:** وزیر صمت باید با استفاده از دیپلماسی اقتصادی قوی توانایی گسترش روابط تجاری با کشورهای دیگر را داشته باشد و بتواند رشد صادرات و مدیریت هوشمند واردات را به نحو احسن در دستور کار قرار دهد.
4. **حل مشکلات تولید:** وزیر صمت باید توانایی شناسایی و حل مشکلات تولیدی کشور را داشته باشد و بتواند با ارائه راهکارهای مناسب، موانع تولید را برای رسیدن به رشد اقتصادی بالای کشور برطرف کند.
5. **نوآوری و فناوری:** وزیر صمت باید به نوآوری و استفاده از فناوریهای نوین اهمیت ویژهای دهد و بتواند صنایع کشور را به سمت استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته هدایت کند.
علیایحال یادآوری این نکته نیز حائز اهمیت است که ۷ وزیر و سرپرستی که بعد از دولت یازدهم تا به امروز روی کار آمدند به دلیل بی تجربگی (به غیر از حوزه معدن در زمان دولت دوازدهم) عملکرد ضعیفی از خود نشان دادند و به همین دلیل لازم است باتوجه به دیدگاه آقای پزشکیان در خصوص استفاده از نیروی متخصص و جوان در وزارت خانه ها، باید این را در نظرگرفت ، ترکیب افراد باتجربه در کنار نیروهای جوان نتیجه موفقیت آمیزی را از خود به جا می گذارد و باعث می شود که آقای رئیس جمهور در انتخاب نفر اول وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دقت ویژهای داشته باشند.
نظر شما