دوازدهمین نمایشگاه بین المللی ماینکس
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران در سالن شبستان مصلی امام خمینی آغاز به کار کرد.
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی ایران در سالن شبستان مصلی امام خمینی آغاز به کار کرد.
نمایشگاه موسوم به ماینکس (minex) در سه بخش اصلی اکتشاف، استخراج و فرآوری برگزار میشود و انواع صنایع تجهیزات و ماشین آلات معدنی، صنایع معدنی، شرکتهای مختلف سرمایهگذار، موسسات مالی و اعتباری و مهندسین مشاور در این نمایشگاه حضور دارند و همزمان با برگزاری این نمایشگاه کارگاههای علمی و تخصصی با حضور متخصصان و استادان دانشگاهها و با مشارکت سایر تشکلهای معدنی با توجه به نیاز بخش معدن طراح شده برگزار میشود.
۲۵۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای روسیه، آلمان، جمهوری چک،ایتالیا،لهستان،سوئد،رومانی،ترکیه و همچنین مجموعههای بزرگ معدنی کشور نظیر شرکت ایران ذوب، صنایع ملی مس و ذوب آهن اصفهان در این نمایشگاه شرکت کرده اند. امسال شرکت کنندگان نسبت به دوره قبل ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
تالار پشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس،رئیس سازمان نظام مهندسی معدن،رئیس سازمان سازمان زمین شناسی، و معاون فرآوری و مواد وزارت صمت و روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی ریاست جمهوری،در این رویداد حضور داشتند.
ارائه دستاوردهای تولیدکنندگان و صنعتگران معدن، معرفی فرصتها و ظرفیتهای سرمایه گذاری و سرمایه پذیری، یافتن بازارهای جدید و توسعه صادرات، تلاش برای رونق و توسعه تولید ملی، بهبود فضای کسب و کار و معرفی ظرفیتهای معدنی کشور، جهت دهی سرمایههای داخلی و خارجی به بخشهای معدن و صنایع معدنی، انتقال دانش و تکنولوژی نوین و همچنین ایجاد زمینه رقابت سازنده بین شرکتها، از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه است.
رییس سازمان نظام مهندسی ایران در افتتاحیه نمایشگاه گفت: این دوره از نمایشگاه با رشد 30 درصدی و حضور 250 شرکت همراه شده است. در این دوره کارگاه های آموزشی و پنل های تخصصی با حضور کارشناسان و دانشگاهیان متخصص برگزار می شود.
بستامی ادامه داد: امسال هیات های تجاری و نمایندگان شرکتهایی از روسیه، ایتالیا، چین، سوئد و اسپانیا حضور دارند که فرصتی برای گردهمایی و تعاملات برای سرمایهگذاری فعالین بخش معدنی محسوب می شود . بخش معدن همواره از جذابیت های زیاد برخوردار است، اما گاهی با موانع روبرو است که سازمان نظام مهندسی معدن با توجه به ارتباطات خود تلاش میکند تا برای رفع موانع گام بردارد و برگزاری چنین نمایشگاهی یکی از این موارد است.
در ادامه مدیر عامل ذوب آهن در افتتاحیه نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری معدن گفت: کارخانه ذوب آهن نیاز به اورهال دارد تا بتواند کار خود را ادامه دهد. در شرایط امروز با تمام مشکلات مالی و ریالی ذوب آهن پیشران صنعت ریلی است و به عنوان تنها تولید کننده ۱۴۵ هزار تن ریل تحویل دولت دادیم و ریل تمام طرح های توسعه ریل از ذوب آهن است.
کوهی ادامه داد: در حال انعقاد تفاهمنامه برای تامین ریل کریدور شرق هستیم و در طرح نهضت ملی مسکن نیز تامین تیرآهن و میلگرد را بر عهده گرفتهایم. در حال حاضر تیر آهن بال پهن ۲۴ ، ۲۸ و ۳۰ همچنین لوله های بی درسایز ۵۲، ۵۸ اینچ نیز در ذوب آهن انجام میشود.
مدیر عامل ذوب آهن با انتقاد از بخشنامه وزارت اقتصاد افزود: وزارت اقتصاد بخشنامه ای داده که برای محصولات فولادی 20 درصد عوارض قرار داده.افزایش بهای آب ، گاز و برق، هزینههای بازار مالی سنتی، ارزش افزوده ، حقوق دولتی معادن، تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی نشان می دهند که حد اعتبار در بانک ها پر شده است.
کوهی افزود: صورت مالی صنعت فولاد حدود ۴۵ درصد ناتراز شده که علت آن هزینه های اضافی است. راهکارهای حمایتی باید انجام و شرکت های بزرگ تقویت شود . معادن باید به روز رسانی شوند تا شاهد حوادثی همچون طبس نباشیم.
وی تصریح کرد: باید در موضوعات معدنی بازنگری و گام چهارم صنعتی را برداریم، چرا که عیار معادن در حال کم شدن است و معادن قدیم و تخریب شده را به محلی برای کسب درآمد مانند تفریحگاه و پارک تبدیل کنیم. کوهی با بیان اینکه معادن ذغال باید تجهیز و به روز شود، افزود: باید از طریق بازارهای نوین تامین مالی کنیم. مسئولان مربوط در وزارت اقتصاد و کمیسیون اقتصاد مجلس به پیشنهادات ما توجه داشته باشند.
محتشمی پور معاون معادن وزیر صمت در این همایش گفت: رویکرد اصلی این دوره کنار هم قرار گرفتن شرکتهای دانش بنیان با شرکت معدنی است.در سالی که گذشت قوانین جدید هزینهای را بر معادن وارد نمود که ما سعی کردیم این موضوع را توضیح بدهیم. نمیتوانیم انتظار داشته باشیم فضایی که در قدیم برای انرژی بوده تا ابد ادامه باید .
محتشمی پور افزود : تمام دنیا به سوی افزایش بهرهوری می روند. تامین انرژی و هزینه آن گاهی برای معادن مقرون به صرفه نیست.اقدام برای اصلاح مصرف انرژی الزام فضای تولید کشور است وموضوع بهرهوری انرژی باید اولویت باشد و گریزی وجود
نظر شما