تصفیه پساب صنایع با دستگاه نانوحباب ایرانساخت
یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به بومیسازی دستگاه نانوحبابساز هیدرودینامیکی شده که قادر به تصفیه پساب صنایع با کارایی بالا و هزینه کم است. این دستگاه به مواد افزودنی نیاز نداشته و برای محیط زیست مشکلی ایجاد نمیکند.
از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، این مجموعه دانشبنیان، کار خود را با هدف تصفیه و جداسازی آب از آلایندههای صنعتی و نفتی با تحقیق بر روی مواد نانوی فوق آبگریز در سال ۱۳۹۷ آغاز و با تولید غشا فوق آبگریز و چربیدوست آغار کرد. برای تحقق این هدف، ساخت دستگاه جداسازی آب از روغن توسط غشا فوق آبگریز و تصفیه پسابهای صنعتی، با روشهای نوین فرایندی نانو حباب هیدرودینامیکی و اوزوناسیون در دستور کار این شرکت قرار گرفت.
این شرکت با تمرکز بر کیفیت، نوآوری و حفظ محیط زیست، به عنوان یکی از پیشگامان در عرصه فناوریهای پاک، به ارائه راهکارهایی موثر جهت مدیریت پسماندها و حفظ منابع طبیعی مشغول است و با استفاده از تکنولوژی روز و تلاشهای مداوم محققان و مهندسین خلاق خود، به ابداع و تولید دستگاههای اختصاصی برای تصفیه پسابهای صنعتی پرداخته است. دستگاههای ساخته شده، بهبود کارایی، کاهش هزینهها و حفظ محیط زیست را هدف قرار دادهاند.
مجید بوجاران، رئیس هیات مدیره این مجموعه دانشبنیان در خصوص نحوه عملکرد این محصول گفت: در این دستگاه از فناوری نانوحباب برای تصفیه پساب استفاده میشود. در این فناوری نانوحبابها تولید شده، پس از انفجار موجهای مکانیکی ایجاد میکنند که قادر به از بین بردن ذرات معلق در پساب است.
سید امیرعباس کاشانچی، مدیر فنی نیز در معرفی بیشتر این محصول افزود: ما توانستیم با این دستگاه مواد آلی و رنگدانهها، آنزیمها و میکرواورگانیسمها را از بین ببریم. این فناوری برای گوگردزدایی از نفت و آرسنیکزدایی از آب نیز قابل استفاده است.
وی ادامه داد: فاکتور COD (تعیین میزان اکسیژنخواهی شیمیایی) یکی از مهمترین و سریعترین روشها در مطالعات و کنترل سیستم های تصفیه آب فاضلاب است. این دستگاه توانسته پساب ورودی با ۲۰ هزار COD را به ۸ هزار COD تبدیل کند. در آزمایشهای انجام شده، این دستگاه پساب یک کارخانه رنگرزی در کاشان را که حاوی ترکیبات رنگی فراوان با COD بیست هزار بوده را به خوبی تصفیه کرده و خروجی دستگاه تقریبا شفاف و عاری از مواد رنگی بوده است. به گفته مسئولان این شرکت، قیمت این دستگاه یک پنجم تا یک دهم نمونه خارجی است.
این شرکت دانشبنیان که به دنبال تصفیه بهینه آب و فاضلاب صنعتی است، از روشهای نوین مانند نانو حباب هیدرودینامیکی، اوزوناسیون، کاویتاسیون و انعقاد الکتریکی به منظور کاهش آلایندههای موجود در پسابهای صنعتی استفاده کرده و بهبود پارامترهای تصفیه مانند BOD و COD را به انجام میرساند و به این ترتیب، علاوه بر کمک به بهبود کیفیت آبها، در جهت حفاظت از منابع آبی و پایداری محیط زیست نیز نقش موثری دارد.