در آیین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران عنوان شد:

ستاد فولاد با حضور بخش خصوصی راه اندازی می‌شود

سید محمد اتابک، وزیر صمت گفت: تقویت دانش فنی بومی‌سازی در صنعت فولاد کشور با جلب مشارکت تأمین کنندگان و سازندگان شرکت‌های دانش بنیان داخلی، واکنش درستی برای حفاظت از صنعت و تولید ملی کشور است.

ستاد فولاد با حضور بخش خصوصی راه اندازی می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت در آئین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران ضمن قدردانی از برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: واقعیت این است که صنعت فولاد کشور یکی از افتخارات ما است چرا که امروز در کشور به سند چشم انداز ۱۴۰۴ دست یافته است. سید محمد اتابک افزود: فولاد کشور از بخش‌های پیشروی کشور است که موفق به تحقق اهداف خود مطابق با سند شده و رهبر فرزانه ما نیز در سال‌های اخیر همواره هدف و اولویت اصلی کشور را ارتقای تولید و پشتیبانی و رفع موانع آن اعلام کرده‌اند.

وزیر صمت تاکید کرد: اگر تولید در کشور روز افزون شود بسیاری از مشکلات و معضلات فعلی کشور همچون تورم بیکاری و رکود اقتصادی رنگ خواهد باخت.وی ادامه داد: این واقعیتی است که تولیدکنندگان فعال کشور با پمپاژ پول در چرخه اقتصاد بزرگترین خدمت را به کشور می‌کنند و برای همین است که رهبر معظم انقلاب کسانی که در بخش تولید مشغول هستند را جهادگر نامیدند.

اتابک با بیان اینکه صنعت فولاد با بهره‌گیری از بومی‌سازی و استفاده از ظرفیت جوانان و متخصصان دانش بنیان از ضربه‌ها و خسارات تحمیلی مورد هدف تحریم ظالمانه مصونیت یافت، ادامه داد: در شرایط تشدید تحریم‌ها چاره رویارویی با این تحریم‌ها به خوبی و درستی تشخیص داده شد و این صنعت به درستی عمل کرد و این واقعیت صنعت فولاد است. وی تاکید کرد: تقویت دانش فنی بومی‌سازی در صنعت فولاد کشور با جلب مشارکت تأمین کنندگان و سازندگان شرکت‌های دانش بنیان داخلی، واکنش درستی برای حفاظت از صنعت و تولید ملی کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت دستیابی به رتبه دهم تولید فولاد را توفیق بزرگ دانست و گفت: باید توجه داشت شرایطی را داشتیم که در اوایل انقلاب تنها ۱.۴ میلیون تن تولید فولاد داشتیم و امروز به حدود ۳۳ میلیون تن رسیده‌ایم اما این جایگاه با تهدیدهای مختلفی در داخل و خارج از کشور روبرو است، در داخل کشور بزرگترین تهدیدی که ما با آن مواجه هستیم، تهدید ناترازی‌های انرژی و کسری برق و گاز بوده که باعث کاهشی شدن تولید شده است.

وی با بیان اینکه ما نسبت به شرایط تأمین گاز و برق برای صنایع اعتراض داریم و این اعتراض را در هیئت دولت بارها مطرح کرده‌ایم و رئیس جمهور نیز همواره حمایت کرده است، افزود: فولاد پیشران صنعت کشور فولاد بوده و صنعت مادر است، از این رو قطعاً این صنعت می‌تواند این مشکل را نیز حل کند، تا در سال‌های آتی از این تله تنش‌های که به اقتصاد فولاد وارد می‌شود با کمبود گاز و برق رهایی یابیم.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه و تولید کنندگان بزرگ جهان در حال سرمایه‌گذاری برای احداث کارخانه‌های مختلف هستند، افزود: این امر به زودی ظرفیت تولید و مزیت‌های رقابتی ما را در منطقه به چالش خواهد کشید، از سوی دیگر پیشرفت فناوری در جهان شتاب گرفته و هوش مصنوعی ارتقای تکنولوژی و فناوری با سرعت حرکت می‌کند و تحقق این امر در پایین دست و بالا دست صنعت فولاد اجتناب ناپذیر است.

اتابک با اشاره به تهیه بسته حمایتی از صنایع آسیب دیده از ناترازی انرژی برق و گاز افزود: این بسته با همکاری بخش خصوصی تدوین شده و کلیات آن در کمیسیون زیربنایی دولت تصویب و در کمیسیون اقتصادی نیز در دست بررسی است و امیدواریم هرچه زودتر به هیئت دولت ارائه شود. وی با تاکید بر اینکه فولاد بعد از پتروشیمی بزرگترین ارزآوری را برای کشور داشته است، افزود: به همین منظور سعی داریم در پیمان‌های بین‌المللی و به ویژه پیمان اوراسیا برای صادرات فولاد برنامه‌ریزی کنیم که نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه حکمرانی صنعت و معدن کشور با سیاستگذاری‌های دقیق باید پیش رود، اضافه کرد: یکی از کارهایی که باید ارتباط بین حاکمیت و تولید را حفظ کند ایجاد مرکزیت و یک ستاد است، ما در گذشته ستاد فولاد را داشتیم که این ستاد تنظیم‌گری را انجام می‌داد، امروز در وزارت صنعت معدن و تجارت به دنبال این هستیم که ستاد مرکزی را تحت عنوان ستاد فولاد را با حضور بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران راه اندازی کنیم تا سیاستگذاری‌ها درست انجام شود. وی با بیان اینکه تشکیل سرمایه ثابت در کشور وجود ندارد اما بابت این عدم تشکیل سرمایه ثابت نباید نگران این باشیم که در کشور امکان توسعه وجود ندارد، اضافه کرد: در همین شرایط صنعت فولاد اعتماد عمومی را جلب کرده است و باید از سرمایه‌های راکد در دست مردم در این بخش بیشتر استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: جلب مشارکت مردم فقط نباید در عرصه‌های سیاسی باشد، جلب مشارکت اقتصادی مردم می‌تواند در زندگی و رفاه مردم نقش داشته باشد به ویژه وقتی که سرمایه‌های خرد با امنیت کامل بیایند و در چرخه تولید قرار بگیرند.

اتابک با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه نیز پیش‌بینی‌های خوبی بخش صنعت و معدن وجود دارد، ادامه داد: این شرایط منتج به جلوگیری از خام فروشی می‌شود و همچنین ارتقا و انتقال تکنولوژی صنعت را به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه یکی از نکاتی که باید در بومی سازی به آن اشاره کرد بحث ارتقای تکنولوژی است، اضافه کرد: تشکیل کارگروه‌هایی که بتواند این کار را دنبال کند و به صورت مستمر در بازارهای جاری کشور این کار را به نتیجه برساند، امروز در دستور کار است. وزیر صنعت، معدن و تجارت تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد فولاد سبز و ایجاد نیروگاه را از صنعت فولاد خواستار شد و گفت: تحقق این امر صنایع فولادی در تابستان و سال‌های پیش رو از مشکل کمبود انرژی جدا خواهند شد.

صرفه جویی ارزی ۲.۵ میلیارد دلاری بومی‌سازی در صنعت فولاد طی ۵ سال

معاون وزیر و رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: از سال ۹۹ تاکنون بومی‌سازی در صنعت فولاد منجر به صرفه جویی ارزی ۲.۵ میلیارد دلاری در کشور شده است.

محمد آقاجانلو در آئین افتتاح ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با بیان اینکه ما در این جشنواره توانستیم به اهداف خود تا سال ۱۴۰۱۴ دست یابیم، اظهار کرد: ما در زمینه تولید فولاد نیز به همه اهداف خود رسیدیم و چنانچه بی‌مهری‌ها در حوزه تأمین برق و گاز نبود، می‌توانستیم میزان تولید را با ظرفیت یکسان کنیم.

وی ادامه داد: در بحث بومی‌سازی و ساخت داخل ارتباط سازنده بین عرضه و تقاضا واحدهای تولیدی فولاد و واحدهای تأمین کننده قطعات و تجهیزات ایجاد شده و ایمیدرو و انجمن تولید کنندگان فولاد ایران سعی داشته فاصله بین این دو مجموعه را به حداقل برساند و بستر مناسبی را برای سرمایه‌گذاری فراهم کند. معاون وزیر و رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه در سال‌های گذشته بیشتر بحث مواد اولیه را داشتیم و ما امروز گلوگاه‌هایی مانند انرژی را داریم که باید سرمایه‌گذاری بیشتری در این زمینه داشته باشیم، اضافه کرد: ما باید از سمت واردات به سمت بومی سازی قطعات، تجهیزات و ماشین آلات و مهم‌تر از آن در بحث فرآیندها وارد شویم.

وی تصریح کرد: کشور ایران با این ظرفیت تولید و فرایند تولید و قرار گرفتن در بین بزرگان جهانی، حتماً باید در بحث دانش و توان مهندسی اثرگذاری بیشتری داشته باشد و به سمت کاهش آلاینده‌ها و همچنین تولید فولاد سبز حرکت کند.

آقاجانلو با بیان اینکه از ۵ سال گذشته تاکنون دستورالعمل بومی‌سازی توسط ایمیدرو و انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تدوین و به شرکت‌های فولادی ابلاغ شده است، اظهار کرد: روند فعالیت شرکت‌ها در این زمینه به صورت مستمر پایش می‌شود.  وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی سامانه کارلینک اضافه کرد: این سامانه با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد و شرکت ایریسا طراحی و راه‌اندازی شد، بر اساس آخرین آمار موجود در سامانه کارلینک تاکنون ۱۴۳۰ شرکت اطلاعات خود را ثبت کرده و ۲۷ هزار قطعه بومی‌سازی شده نیز در این سامانه معرفی شده است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو ابراز کرد: همچنین ۳۰۰ نیازمندی در حوزه بومی‌سازی نیز تاکنون در سامانه کارلینک ثبت شده است. وی با بیان اینکه با ایجاد سامانه کارلینک ارتباط خوبی بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان قطعات و سازندگان شرکت‌های فنی و مهندسی که همان شرکت‌های فولادی هستند، ایجاد شده است، ادامه داد: سال گذشته تفاهم‌نامه سه جانبه برای ارتقای سامانه کارلینک داشتیم که بین ایمیدرو، انجمن تولید کنندگان فولاد و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات راه اندازی شد، فاز سوم این سامانه نیز در قالب ارتقای سامانه کارلینک با استانداردسازی سامانه کالا کلید خورده است. آقاجانلو با بیان اینکه از سال ۹۹ تاکنون بومی‌سازی در صنعت فولاد منجر به صرفه‌جویی ۲ و نیم میلیارد دلاری شده است، گفت: برنامه امسال نیز برای صرفه‌جویی ارزی ۸۰۰ میلیون دلار است.

روز ملی فولاد در تقویم کشور ثبت شود

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: جا دارد با توجه به جایگاهی که صنعت فولاد کشور دارد یک روز را در تقویم به نام روز ملی فولاد ایران ثبت کنیم و پیشنهاد ما روز ۲۳ دی ماه، سالروز تأسیس فولاد مبارکه و ذوب آهن است.

بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در آئین افتتاحیه ششمین جشنواره ملی فولاد ایران اظهار کرد: صنعت فولاد علی رغم همه مشکلات و محدودیت‌ها تنها حوزه‌ای است که در سند چشم‌انداز که ۲۰ سال پیش تنظیم شده و در سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برسد محقق شده است.

وی افزود: این در حالیست که دستگاه‌های دیگر به موازات وظایف خود را محقق نکرده‌اند و علی رغم ایجاد ۵۵ میلیون تن ظرفیت، بیش از ۳۳ میلیون تن نمی‌توانیم تولید داشته باشیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران جز ۱۰ کشور تولید کننده برتر فولاد قرار دارد و با تولید ۳۵ میلیون تن رتبه هفتم را دارد و چنانچه ما کوچک‌ترین اقدام حمایتی داشته باشیم رتبه هفتم را کسب خواهیم کرد.

وی گفت: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از هفت سال پیش بومی‌سازی را در راستای تأمین تجهیزات و قطعات با مواد مصرفی در دستور کار قرار داد، این اتفاق به دنبال تحریم‌ها به وجود آمد، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با راه‌اندازی جشنواره بومی‌سازی، تولیدکنندگان و سازندگان ماشین آلات و تجهیزات، مواد مصرفی، انواع روغن مورد نیاز خطوط تولید فولادی را با یک‌دیگر مرتبط ساخت تا جایی که به میزان قابل توجهی وابستگی به خارج قطع شد.

سبحانی با بیان اینکه جشنواره ملی فولاد ایران تاکنون خروجی‌های خوبی را داشته است، اضافه کرد: آخرین چیزی که باید در زنجیره سازی شود الکترود گرافیتی است که در شرکت نوین الکترود اردکان در حال محقق شدن است.

وی با بیان اینکه در ۵ جشنواره قبلی حدود ۴۰۰ تفاهم‌نامه بین شرکت‌های فولادی و تأمین کنندگان امضا شد، گفت: این تفاهم‌نامه ها ۱/۷ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی را به صورت سالانه به دنبال داشته است.

سبحانی ادامه داد: امسال نیز تفاهم نامه‌های تنظیم شده بین شرکت‌های فولادی و سازندگان به ارزش حدود ۷۰ میلیون یورو امضا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره ملی فولاد ایران رفته رفته از رویکرد بومی‌سازی خود فراتر رفته و به سمت توسعه تکنولوژی فناوری و بومی‌سازی حرکت کرده است، ادامه داد: توسعه تکنولوژی در دستور کار است و بیشتر سعی داریم تمرکز و طرح‌های فناورانه داشته باشیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به رونمایی از اطلس ملی فولاد ایران گفت: آمار مستندی از تولید فولاد در ایران نداشتیم و عدم توازن را در زنجیره شاهد بودیم از این رو تدوین این اطلس‌ها در دستور کار قرار داریم تا مشخص شود هر نقطه از کشور چه ظرفیتی دارد و به چه منابعی نیازمند است.

وی همچنین در خصوص سامانه «کار لینک» ابراز کرد: کار لینک طرح جامع اطلاعاتی است که همه تولید کنندگان و مصرف کنندگان بتوانند نیازها و توانمندی‌های خود را در همه زمینه‌ها ارائه دهند این سامانه علاوه بر فولاد برای نفت، پتروشیمی، نیروگاه و غیره نیز کاربرد دارد.

سبحانی با بیان اینکه صنعت فولاد امروز ۱۶ درصد صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده است، گفت: چنانچه محدودیت‌های مانند تحریم‌ها و مشکلاتی که در ارسال محصولات و نقل و انتقال پول نبود این میزان افزایش می‌یافت.

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی در صنعت فولاد چالش بزرگی است، افزود: کل زنجیره فولاد روزانه ۳۵ میلیون متر مکعب و نهایت ۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند که این میزان حدود ۵ درصد از گاز کشور است، این برای ما سوال است که چرا صنعت فولاد با میزان بالای اشتغال و ارزآوری باید محدودیت تأمین انرژی داشته باشد.

سبحانی در ادامه با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران نیز تصریح کرد: در نمایشگاه امسال ۱۲۸ شرکت سازنده قطعاً و تجهیزات شرکت کرده‌اند، نمایشگاه دارای ۵۸۰۰ متر مربع زیر بنا است و نیمی از این شرکت‌ها شرکت‌های دانش بنیان هستند.

وی در ادامه خواستار ثبت یک روز به نام روز ملی فولاد ایران در تقویم کشور شد و گفت: جا دارد با توجه به جایگاهی که صنعت فولاد کشور دارد و توسعه‌ای که در این زمینه صورت گرفته و جایگاه دهم تولید کننده فولاد جهان را از آن خود کرده است، یک روز را در تقویم به نام روز ملی فولاد ایران ثبت کنید، در این زمینه ۲۳ دی ماه که سال روز تأسیس فولاد مبارکه و ذوب آهن بوده، مناسبت خوبی است.

ارسال نظر