تلاش برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها

تلاش برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها با وجود ناترازی شدید انرژی همچنان تداوم دارد تا با تامین این سوخت از میزان محدودیت‌ها کاسته شود.

تلاش برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها

همزمان با افزایش سرمای هوا نیاز به تامین سوخت در بخش خانگی افزایش یافته است به حدی که «سعید توکلی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: هم‌اکنون عمده مصرف‌کننده شبکه گاز، نزدیک به ۵۱ درصد بخش خانگی، تجاری، حمل‌ونقل و صنایع جزء است.

همان‌طور که در گزارش مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نیز اشاره شد، در زمستان حتی در پیک مصرف، از ۸۰۰ میلیون مترمکعب که تقریباً در زمستان نزدیک به ۸۵۰ میلیون مترمکعب می‌شود، بالغ بر ۷۰۰ میلیون مترمکعب آن را فقط بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل مصرف می‌کنند و این نزدیک به ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز تولیدی است.

وی همچنین گفته بود که هرچه میزان مصرف گاز در بخش خانگی افزایش یابد از میزان گاز تحویلی به سایر بخش ها کاسته می شود، با این وجود تلاش برای افزایش تحویل سوخت به نیروگاه ها ادامه دارد.

در همین چارچوب، وزارت نفت از افزایش پنج میلیون لیتری تولید نفت‌ گاز در شرایط ناترازی خبر داد و اعلام کرد: با توجه به سطح پایین ذخایر سوخت مایع (نفت گاز و نفت‌کوره) کشور در پایان دولت سیزدهم، به‌منظور جبران کسری ذخایر، افزایش تولید فرآورده‌های نفتی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته و مقدار تولید نفت‌گاز و نفت‌کوره کشور به‌ترتیب پنج و ۶ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

افزایش ۱۲۲ درصدی تحویل نفت‌گاز در آبان امسال

تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها نیز با اقدام‌هایی همچون اعمال کارمزد تشویقی به ناوگان حمل جاده‌ای و ریلی، بهره‌برداری از خطوط لوله انتقال فرآورده به چهار نیروگاه و بهره‌برداری زودهنگام از فاز نخست خط لوله جدید بندرعباس - رفسنجان، متوسط تحویل نفت‌گاز و نفت‌کوره به نیروگاه‌ها در بازه ۸۰ روزه در شهریور، مهر و آبان سال ۱۴۰۳ به ترتیب ۳۴ و ۷۸ درصد نسبت به بازه مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

به گواه ارقام سامانه برق حرارتی وزارت نیرو، تحویل نفت‌گاز توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به نیروگاه‌ها در ۲۰ روز نخست آبان ۱۴۰۳ (دولت چهاردهم)به رقم ۴۲ میلیون لیتر در روز رسیده است و به‌ ترتیب ۱۲۲ درصد و ۹۰ درصد نسبت به بازه مشابه سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم افزایش یافته است بنابراین در دولت چهاردهم نه‌تنها تولید فرآورده‌های مایع افزایش یافته، بلکه تحویل نفت‌گاز و نفت‌کوره برای افزایش سطح ذخایر نیروگاهی نیز افزایشی قابل توجه داشته است.

تمرکز دولت چهاردهم بر اجرای طرح‌های کیفی‌سازی نفت کوره

در زمینه کیفی‌سازی سوخت مازوت در پالایشگاه‌ها نیز هیچ‌یک از طرح‌های کیفی‌سازی مورد اشاره، همچنین طرح‌های نصب فیلترهای جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها در نیروگاه‌ها در دولت سیزدهم به بهره‌برداری نرسیده است و این طرح‌ها عمدتاً پیشرفت‌های پایینی دارند.

بر این اساس از هفته‌های نخست استقرار دولت چهاردهم جلسه های متعددی با حضور وزیر نفت و دست‌اندرکاران موضوع در وزارت نفت به‌منظور تسریع در اجرای این طرح‌ها و تکمیل طرح‌های افزایش تولید گاز کشور برگزار شده است و اقدام‌های لازم به‌ این منظور در دست اجرا و پیگیری است.

ارسال نظر