رشد سودآوری شستا در سال ۱۴۰۳ ؛ سیگنالی مثبت برای سهامداران

photo_2025-04-21_13-54-15

در حالی که اخیراً انتشار خبر زیان #شستا در نه‌ماهه نخست سال مالی ۱۴۰۳ برخی ابهامات را ایجاد کرد، بررسی ماهیت درآمدی این شرکت و صورت‌های مالی، چشم‌انداز رشد سودآوری و تحقق سود پایدار برای سهامداران را تائید می‌کند.

 

درآمد شستا چگونه شناسایی می‌شود؟

شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) مانند بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌گذاری، درآمد اصلی خود را از سود تقسیمی سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر و فروش #سهام و دارایی‌های مالی کسب می‌کند.

 

بخش عمده درآمد شستا متکی بر سودهای تقسیمی دریافتی از شرکت‌های زیرمجموعه است؛ اما همان‌طور که اشاره شد زمان شناسایی درآمد با برگزاری مجامع سالانه این شرکت‌ها همزمان است و تا قبل از آن بخش عمده سود در صورت‌های مالی شرکت شناسایی نمی‌شود.

زیان‌های مقطعی، واقعی نیستند

 

هزینه‌های عملیاتی و مالی طبق استانداردهای حسابداری به‌صورت دوره‌ای شناسایی می‌شود، اما درآمدهای اصلی شستا عمدتاً فصلی و پس از برگزاری مجامع ثبت می‌گردد. به همین دلیل، زیان گزارش شده در دوره نه‌ماهه قابل استناد و نشانه ضعف عملکرد شرکت تلقی نمی‌شود.

نمونه آن، سال گذشته است که شستا در پایان نه‌ماهه زیانی معادل ۱۳ ریال به ازای هر سهم داشت، اما در پایان سال مالی با سود ۱۶۳ ریالی به کار خود پایان داد.

امیدواری به رشد سود و آینده سهام شستا

بررسی صورت‌های مالی حسابرسی نشده شرکت‌های سرمایه‌پذیر شستا در سال مالی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که علی‌رغم مشکلات بخش واقعی اقتصاد، سود گروه شستا در سال جاری نسبت به گذشته رشد قابل توجهی خواهد داشت. بهبود پرتفوی سرمایه‌گذاری شستا بر اساس قوانین و کارشناسی، نویدبخش آینده‌ای با سود پایدار و جذاب برای سهامداران است.

 

ارسال نظر