هشدار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نسبت به شدت بحران جهانی صنعت فولاد
در بیانیه نود و هفتمین نشست کمیته فولاد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی آمده است که بحران جهانی در صنعت فولاد به دلیل سیاستهای غیربازاری مقامات چینی که همچنان به ارائه کمکهای بلاعوض، معافیتهای مالیاتی، قیمتهای ترجیحی برق و وام با شرایط غیربازاری به شرکتهای فولادی در آن کشور ادامه میدهند، تشدید میشود. همه اینها منجر به وخیمتر شدن مشکل ظرفیت مازاد در صنعت فولاد جهانی و ایجاد اختلالات تجاری بیشتر میشود.

بحران جهانی در صنعت فولاد به دلیل رشد ظرفیت مازاد جهانی در این صنعت و افزایش ناگهانی صادرات فولاد ارزان قیمت، عمیقتر شده است. صادرات فولاد چین از سال ۲۰۲۰ بیش از دو برابر شده و در سال ۲۰۲۴ به ۱۱۸ میلیون تن رسیده است. در عین حال، نرخ فولاد و سودآوری صنعت در سال گذشته به روند نزولی خود ادامه داده و در برخی مناطق به سطوح بیسابقه و غیرقابل قبولی رسیده است.
کمیته فولاد انتظار دارد که ظرفیت مازاد جهانی در تولید فولاد به رشد خود ادامه دهد. پیشبینی میشود این رقم از ۶۰۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ به ۷۲۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ افزایش یابد که فشار عظیمی بر بقای حتی تولیدکنندگان فولاد بسیار رقابتی وارد خواهد کرد. به طور خاص، در سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، برنامهریزی شده است که ۱۶۵ میلیون تن ظرفیت جدید به دلیل سرمایهگذاریهای فرامرزی توسط شرکتهای فولادی چینی افزایش یابد.
این کمیته خواستار تسریع در کار بر روی علل ریشهای بحران جهانی فولاد و استفاده از نتایج آن برای تلاشهای بینالمللی به منظور توسعه راهحلهایی برای این وضعیت، از جمله مجمع جهانی ظرفیت مازاد فولاد، شد.
انتظار میرود رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال ۲۰۲۵ به ۳.۱ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۳ درصد کاهش یابد. این سازمان رشد عدم اطمینانهای ژئوپلیتیکی و سیاسی و همچنین تکهتکه شدن بیشتر تجارت جهانی را تهدیدی برای اقتصاد جهانی میداند.